lauantai 10. toukokuuta 2008

9.5.2008 Voiton päivä

9.5. on täällä tärkeä päivä. On Voiton päivä, ja se on yleinen vapaapäivä. Juhlan aihe on tietenkin sodan päättyminen Saksan kukistumiseen.
Emme ihan ehtineet kello kymmeneksi kaupungille, jolloin olisi ollut paraati, mutta mukava oli silti kulkea kerrankin kaikessa rauhassa keskellä liikenteeltä suljettua Nevskiä. No jaa, suhteellinen käsite tuo kaikessa rauhassa, kuvasta näkee, että liikkeellä oli myös muutama muu täkäläinen :-)

Veteraaneja näkyi paljon liikenteessä, toinen toistaan komeamman mitalirivistön kanssa. Suomalainen ihan väkisin miettii, että mitäköhän tuokin on tehnyt nuo ansaitakseen.... Ehkä parempi kun emme tiedä ihan kaikkea.


Tunnelma oli lähes kuin vappuna Suomessa, ainakin palloja oli enemmän näkyvillä kuin oikeana vappuna. Mikään remujuhla ei nytkään ole kyseessä. Varsinkin Pietarissa sodanaikaiset kokemukset ovat olleet niin rankkoja, että kansa tuntuu suhtautuvan erittäin kunnioittavasti veteraaneihin.

Sitten vähän kevyempiin aiheisiin.... Minusta tuntuu, että tässä korkokenkä kuvassa kiteytyy venäläisnainen elementissään paremmin kuin pysytyisin sanoin kuvaamaan. Etenkin kun alustana on tuo mukulakiveys :-). Hmmmm.... piti ihan vertailun vuoksi ottaa kuva omista kengistä ja kauhtuneista farkuista.... Hohhoijjaa.... jotain pitäs varmaan tehdä??!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...