torstai 15. toukokuuta 2008

15.5.2008 Lunta ja futishuumaa

Eilen aamulla oli lievästi sanottuna masentava keli näin toukokuulle. Tuommoisia räkärätin kokoisia räntähiutaleita tuli taivaan täydeltä. Näkymät keittiön ikkunasta eivät olleet häävit. Oli muuten aika pikainen aamulenkki koirilla....

Koska kuitenkin samaisen iltapäivän aurinkoisena hetkenä peipponen julisti suureen ääneen tämän kukkivan omenapuun liepeiltä, että "kyllä se nyt kuulkaa vaan on KEVÄT.... ",niin uskottavahan se kaikesta huolimatta on!!!

Pietarin ilmeisesti palvotuin urheiluseura ZENIT toi maalle mainetta ja kunniaa eilen illalla (yöllä), voittamalla jalkapallon UEFA-Cupin, joka on siis ilmeisen arvostettu kisa. (huomaatte varmaan, etten ole todellakaan mikään asiantuntija jalkapallossa...)

Matsi alkoi 22.45 paikallista aikaa, eikä todellakaan sitten tarvinnut tarkistaa mistään, voittiko Zenit vaiko eikö. Mekkala oli ihan julmettu, ihmiset ryntäsivät ilmeisesti kaduille ja parvekkeille kiljumaan kurkkusuorana ja autot tööttäilivät hulluna. Ja tietenkin joku kaivoi myös ilotulitusraketit komerostaan ja eikun paukuttelemaan. Niin, että hyvästi yöunet, ainakin rauhalliset sellaiset.

Tänään sankareita onkin sitten palvottu tuossa naapurihallilla. Lauma palasi tuossa seitsemän aikoihin lentokentälle (meiltä 7 kilometriä, meiltä näkyy kun koneet nousee ja laskee), ja siellä tietenkin seremoniat ja sitten tuonne hallille, jossa väkijoukko, miljoonan miliisin vahtimana, odotteli sankareita. Ja taas lenteli raketit taivaalle.

No ei muuta kun seuraavaa lätkän MM-kultaa odotellessa. Se se vasta saa kansan samalla lailla riehumaan Suomessakin.

Suunnitelma muuttui minulla. Enpä tulekaan Suomeen ennen kuin sitten maratoonia ennen. Olisi ihan kiva tulla kyllä, mutta tuo opiskelu on nyt niin hyvällä alulla, etten raaski jättää kahta viikkoa väliin... varsinkin kun siirrytään sellaiseen aiheeseen, mitä juurikaan en ole vielä ehtinyt opiskella (verbien aspektit...). Kovin on rankkaa. Kotiläksyt kun tekee ja kääntää sanat, niin ei paljon jää aikaa sitten oikeasti opetella niitä sanoja kanssa. Sen verran on vielä hidasta tuo meikäkäisen sanakirjan käyttö näillä venäjän aakkosilla, että siinä kyllä menee tunti poikineen kun yhden kappaleen sanat kääntää. Kun en kunnolla muista missä järjestyksessä ne aakkosissa on ne kirjaimet.... Mutta eiköhän se pikkuhiljaa mene sekin jakeluun. Kesäkuun loppuun asti nyt ainakin aion opiskella siellä. Saapi nähdä sitten vieläkö riittää paukkuja pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...