maanantai 9. kesäkuuta 2008

9.6.2008 Kansantaksia ja metroryysistä

Lauantaina lähdimme illalla kaupungille syömään. Seurueessa oli kolme muuta suomalaista, sekä yksi venäläinen. Koska Simolla oli kova yskä, vähän flunssaa ilmeisesti, neuvoi Sarina, (venäläinen nainen) ottamaan pippurivotkaa.... No Simohan otti yhden, ja toisenkin, (taisi mennä jossain vaiheessa kolmaskin...). Kyllä helpotti yskä hetkeksi :-)

Olimme Nevskin varrella yhdessä niistä lukuisista ravintoloista, mitä siellä on. Paikka oli sisätiloiltaan yllättävän iso, eikä väkeä ollut liiemmin. Valitsimme ruoka-annoksiksi lammas saslikin grillattujen vihannesten kera, ja täytyypi sanoa, että oli muuten hyvää!

Päädyimme vielä yhteen pubiin, jonka jälkeen nappasimme kadulta niin sanotun kansantaksin. Tämä onkin mielenkiintoinen ilmiö täällä. Oikean taksin tilaaminen saattaa olla vaivalloista, ja ainakin rautatieaseman luona taksit kynivät hyväuskoisilta suomalaisilta reippaasti ylihintaa. Täällä paikalliset kulkevatkin paljon kansantaksilla, elikkä känny pystyyn vaan kadun reunassa, niin ennemmin tai myöhemmin siihen joku tavallinen suhari, yleensä aika rähjähtäneellä Ladalla, tarjoaa kyytiä - tietenkin kohtuullista korvausta vastaan.

Jos autossa on useampi ihminen entuudestaan, kannattaa jättää väliin ja odottaa seuraavaa. Naisihmisenä en kyllä yksin myöskään lähde tuonne liftailemaan, mutta Simon kanssa voin kyllä toistekin mennä. Kuski vähän kyllä hihitteli, kun isäntä oli "hieman väsyksissä" etupenkillä (se on se raskas duuni.... ) Kyseli, jotta ollaanko suomalaisia vai ruotsalaisia... Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä ollut fiksua sanoa, että juu, ruotsalaisia ollaan :-) Totesi kuski vielä, että taitaa isäntä tykätä votkasta... No, on se hyvä, että sen verran on kuitenkin jo kieli hallussa, että pystyin loppureitin neuvomaan, jotta mistä käännytään. Nevskiltä tänne kotiin tuli matkalle hintaa 300 ruplaa, joka tekee noin 8 euroa.

Korjaan nyt, jos olen aikaisemmin väittänyt olleeni metrossa ryysiksessä.... Nimittäin tänään kyllä oli melko lähellä, ettei kylkiluut rusentuneet siellä. Ihan järjetön ryysis. Yleensä maanantaisin on enemmän porukkaa, mutta nyt kyllä meni ihan överiksi. Vaihdossa jätin suosiolla jo yhden metron välistä, kun ei kertakaikkiaan viitsinyt tunkea sinne, mutta laiha lohtu. Reppua ei voi pitää selässä, mutta hankala se on kädessäkin, kun ei meinaa päästä ulos sieltä vaunusta, kun reppu on juuttunut ihmisten jalkoihin. Ihan paniikissa saa kiskoa ja tunkea, että pääsee ulos. Ohhoijjaa. Ihan painajainen.

Tänään on ollut ihan kauhea myräkkä tuolla ulkona. Silmät sai täyteen roskaa kadulla kulkiessa, ja kokoajan saa pelätä, että kohta joku puu kaatuu niskaan tai sitten joku kattopellin palanen. Siis todella kova tuuli. Täällä 23 kerroksessa sen kyllä sitten myös kuulee. Kaikissa ikkunoissa kolisee ja vinkuu. Piti lähteä tänään jo lenkille, mutta nyt en kyllä ole ihan niin reipas, että viitsisin tuonne riepoteltavaksi lähteä.

Uusi tavoite on nyt sitten asetettu, ja Helsinki City Maratonille sitten vaan heti elokuussa... Kevyttä itserääkkiä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...