torstai 19. kesäkuuta 2008

19.6.2008 Kasvitieteellisessä

Tänään kävimme Petrogradskajalla, kasvitieteellisessä puutarhassa. Puutarha ulkona oli kyllä varsin villiintynyt ja rakennukset aika rähjäisessä kunnossa. Mutta itse kasvihuoneissa taasen oli kasvit varsin hyvinvoivia ja komeita.


Ostimme liput puiston portilta, ja en kyllä ollut suoraan sanottuna ihan sata varma, että mihin sillä toisella lipulla pääsee. Kovasti se täti siinä selitti, että 14.30 alkaa kierros, ja pitää siellä jossakin sitten olla odottamassa. Jäi vain hieman epäselväksi, että missä :-) No kyllä me sinne löydettiin, vähän myöhässä tosin ja toinen täti ystävällisesti johdatti meidät jo liikkeelle lähteneen ryhmän perään.


Pakostakin alkoi sitten naurattamaan koko homma. Siellä oltiin ryhmän hännillä kuuntelemassa kuinka kolmas täti-ihminen selittää kauniilla venäjän kielellä palmujen ja muiden kasvien elämää:-) Ja vieläpä karttakeppi kädessä :-)



Veikkaan, että tuo nahistunut kukkanen, jota hän kuvassa pitelee, on se "Yön kuningatar", joka on kukkinut joskus tässä touko-kesäkuussa. Silloin on kuulemma läpi yön auki tuo puutarha. Tuon nahistuneen kukkasen vieressä lojui taasen varsinainen "Päivän kunigatar", varsinainen Sheeba. Kissa nimittäin otti vähän rennosti. Ja mikäpä siinä ottaessa, lämpimässä kasvihuoneessa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...