lauantai 14. kesäkuuta 2008

14.6.2008 Mihailovsky teatteri - Joutsenlampi

Tänään oltiin kulttuuria harrastamassa. Äiti tuli eilen tänne ja olin onnistunut ostamaan koululta edulliset liput Joutsenlampeen, Mihailovski-teatteriin, joka on täällä Mariinskin jälkeen se toiseksi merkittävin ooppera/baletti. Puitteet taasen olivat, voisiko sanoa, hulppeat kerrassaan.
Yleisöstä suurin osa oli turisteja, enkä siis ollut ainoa, joka räpsi kuvia salista. Kuvaaminen oli tietenkin kielletty esityksen aikana, mutta aina ennen esirippua salissa oli kyllä varsinainen ilotulitulitus.
Ja esirippuhan oli jo näky itsessään.
Täytyy kyllä sanoa, että oli todella hieno esitys. Lavasteet, puvut ja tietenkin itse tanssijat. Maratoonin nyt juoksee vähällä reenaamisella melkein kuka vaan, mutta tuo baletti kyllä on jotain ihan mystisen uskomatonta. Meikä tietenkin mietti siinä esityksen aikana, jotta mitäköhän energiajuomaa nuo tuolla verhon takana nappaa, ja mahtavatko käyttää peräti niitä hiilihydraattigeelejä.... Ja minkähänlaiset tulokset nuo mahtaisi saada Jääskeläisen Matin juoksutestistä, missä mitataan maitohappoja. Ihan järjetön maitohappojen sietokyky täytyy noilla tanssijoilla olla. Jalka nousee korvan juureen tosta vaan, ja hymy huulilla vieläpä!

Tuo pukeutumiskoodihan vähän askarrutti ennen esitystä. Olen saanut sen käsityksen, että venäläiset pukeutuvat oikein tosissaan oopperaan ja balettiin. Voi olla, että pitää edelleen paikkansa, mutta kyllähän turistit vesittää tuon tunnelman vaatetuspuolella aika täydellisesti.... No aika laidasta laitaan, olihan niitä ihan tyylikkäitäkin asuja, mutta oli sitten ihan Mikkihiiri-T-paitaa ja farkkuja ja lenkkareita. Itse kuitenkin uhrauduin ja laitoin hameen, joka tietenkin vaati korkokengät... ja tietäähän miten siinä käy meikäläiselle, kun pitää kuitenkin metrolle kävellä ja sieltä vielä takaisin..... No lohduttaudun ajatuksella, että niillä balleriinoilla on varmaan vielä pahemmat rakkulat jaloissaan kuin minulla :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...