torstai 19. kesäkuuta 2008

15.6.2008 Gatsinassa

Kävimme sunnuntaina ekskursiolla Gatsinan kaupungissa, noin 35 kilometrin päässä Pietarissa. Sielläkin on yksi palatsi, Paavali I:n residenssi. Emme käyneet itse palatsin sisällä, mutta sitä ympäröivässä puistossa kävimme kyllä koirien kanssa.

Kaupungissa on oikein kävelykatukin. Sielläpä on paikalisilla kulkukoirilla rauha ottaa tirsat -vaikka keskellä risteystä!!
Eipä taida meidän koirat ymmärtää, kuinka niillä on hyvät oltavat. Tuota kapista, sairasta koiraa katselessa tuli kyllä suru silmään.
Mutta onneksi nämä meidän rekut ovat autuaan tietämättömiä joidenkin Rekku-venäläisten elämästä, joka näyttää olevan melkoista sinnittelyä.

Palatsin puisto oli mukavan rehevä. Sisäänmenon luona oli kyltti, jossa kiellettiin lähes kaikki toiminta, mitä nyt ihmiset yleensä tuollaisessa lähes luonnonvaraisessa puistossa harrastavat. Ei saanut kalastaa, roskata, tehdä avotulta, kerätä marjoja tai sieniä, eikä koiriakaan saanut siellä kuljettaa. Kierros puistossa kyllä todisti taas sen, että Venäjällä ollaan... eli taulun kielloista ei kyllä ainutkaan ole jäänyt rikkomatta. Ja mehän huolehdimme ne koirat sinne. Heh, huomaa, että aletaan oppia maan tavoille, säännöistä viis!!

Vanhat leijonapatsaat olivat vähän kärsineet ilmastosta, tai mistä lie. Äiti poseeraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...