perjantai 1. elokuuta 2008

31.7.2008 Viimeinen koulupäivä!

Tänään oli tällä erää viimeinen koulupäivä. Huh, onpahan sekin urakka nyt ohi, 13 viikkoa!! Eipä uskoisi, kyllä on niin vauhdilla aika mennyt. Harmi sinänsä lopettaa juuri nyt, kun ohjelmaan on tullut muutosta sen verran, että nyt ei ole pelkkää kieliopin pänttäämistä, vaan mukaan tuli myös keskustelut ja artikkelien lukemiset. Juuri tuota olisin nyt kyllä kaivannut, mutta toisaalta.... Olen myös kaivannut hieman sitä omaa aikaakin, elikkäs lomaa, jotta voin nyt alkaa kertaamaan noita läpilaukattuja kirjoja.

Mutta onhan se hienoa huomata ymmärtävänsä päivä päivältä enemmän tätä venäjän kieltä, mitä on aina pitänyt ihan mahdottomana oppia!! Täällä jaetaan myös metroasemilla aamulla Metro-lehteä, ja se onkin juuri hyvä luettava, sellaisia lyhykäisiä juttuja, joissa ei mene ikuisuus, vaikka sanakirjastakin tarkistelisi sanoja.

Sain tiimikavereilta lähtiessäni kirjan Krokotiili Genasta ja Zeburaskasta (taitaa olla suomeksi "Mukkelis" tuo Zeburaska). Lastenkirja, jossa ensin suuret kuvat ja vähän tekstiä ja sitten toisin päin, eli tekstin osuus kasvaa. Otinpa tuon kirjan tässä tarkasteluun ja hups.... huomasinkin lukevani sitä melkein sujuvasti :-) !!! No toki joitain sanoja täytyy tarkistella, mutta koska on myös kuvat, ovat sanat myös helposti arvattavissa... Kerrassaan loistavaa vaihtelua noille koulukirjoille, missä teksti tietenkin käsittelevät Pushkinia, Juri Gagarinia, Lomonosovia, Anna Ahmatovaa, Leningradin piiritystä yms yms yms.... Täytyy sanoa, että ihan hyvän annoksen kultturitietämystä on tullut tässä tuon kielen opiskelun ohessa, ja niinhän se kai on ollut tarkoituskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...