torstai 31. heinäkuuta 2008

28.-29.7. "Germaanit" kylässä

Tiitta ja Manfred tulivat Saksasta käymään. Tai siis Suomestahan he tulivat junalla. Manfredilla ensimmäinen kerta Venäjällä, Tiitta on käynyt joskus Neuvostoliiton aikana Pietarissa, joten muutos oli siis selvästi havaittavissa.Tiitan kanssa kävimme tietenkin baletissa. Tällä kertaa Mariinsky-teatterissa, joka on Pietarin ykkösteatteri. Ja komeahan tuo on, tosin eivätpä nuo aikaisemmat ole sisustukseltaan juuri häviölle tästä jääneet.
Esitys oli kolmiodraamaa Intialaisittain, eli La Bayardere. Taisi olla vieraileva porukka; Yuri Grigovichin Balettiteatteri. Tällä kertaa esitys oli ihan sitä perinteistä klassista ja kumpikin pidimme kovasti. Varsinkin esityksessä olleet kuusi "neekeri"-tyttöä olivat kyllä mainiot. Epäilimme kuitenkin, jotta saisikohan EU:n alueella enää esittääkkään tuollaista karikatyyriä mustaihoisista julkisesti :-)
Tiistaina päätimme hypätä Eremitaasin edestä kantosiipialukseen ja matkata puolituntia Suomenlahdelle. Päämääränämme Pietarhovi.

Eikä voi muuta sanoa taas, että komia on tämä alunperin Pietari Suuren itselleen rakennuttama kesämökki. Oli kuulemma käynyt Versaillesissa, ja todennut, että "Mulle kans!!"
Alue on valtava. Puistot ovat todella hienot kaikkine suihkulähteineen ja rakennuksineen. Täällä saa kyllä päivän kulumaan helposti puistoja kierrellen. Laivamatka kestää puolituntia ja kyyti oli oikein tasaista. Tätä reissua suosittelen kyllä Pietarissa kävijöille ilman muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...