sunnuntai 3. elokuuta 2008

3.8.2008 Illallisella jahtiklubilla ja siltojen aukeaminen

Kävimme Annen ja Miran kanssa illastamassa Petrogradin alueella sijaitsevan jahtiklubin ravintolassa, jonka Anne oli bongannut. Ulkoapäin rakennus oli varsin erikoinen, mikä lie alkujaan ollut tuo rakennus, mutta sisäpuoli oli varsin viihtyisä. Ja maisematkin mitä mainioimmat... Jos nimittäin pitää komeista veneistä auringonlaskun hehkussa.
Mietimmekin, että näitä luksusjahteja ei täällä kuulemma liiemmin ole vielä ollut, mutta ovat ilmeisesti yleistymässä. Ja mikäpäs siinä, jos rahaa on kuin rantarosvoilla.
Ruoka oli hyvää, mutta laskukin oli kyllä sen mukainen... Ei mikään halpis paikka siis.
Illan päätteeksi päätimme Simon kanssa jäädä odottelemaan Nevan siltojen aukeamista, koska kumpikaan meistä ei sitä vielä ollut nähnyt.
Väkeä paikalla oli julmetusti, elikkä tapahtuma on siis todella suosittu sekä turistien, että paikallisten keskuudessa. Kello 1.35 on H-hetki Eremitaasin edessä olevalla Dvorzovyi-sillalla (elikkä siis Palatsi-sillalla). Nevalla putputtelee kymmenittäin turisteja kuljettavia risteilyaluksia, joilta käsin onkin hyvä ihailla auki olevia siltoja.
Ja kieltämättä, onhan tuo näky komea. Tämä silta on muuten niitä harvoja, josta aukeaa kaksi lippaa vastakkain, monesta aukeaa vain yksi lippa.
Taas vain täytyy todeta, että hieno kaupunki tämä Pietari, ei siitä pääse mihinkään. Ja sen ovat kyllä huomanneet muutkin, nyt tähän vuodenaikaan turistilaumat keskustassa ovat valtaisat, ja jono esim. Eremitaasiin on todella pitkä. Paikalliset itse ovat todella ylpeitä kaupungistaan. Sen huomasi koulussa, kun piti jotain lauseita keksiä... aina tuli pisteet kotiin, kun osasi kehua Pietaria venäjäksi :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...