keskiviikko 13. elokuuta 2008

13.8.2008 Pietarissa kaikki ennallaan

Pietarissa on kaikki ennallaan, kuten kuvastakin näkyy... "Spas na Kravi", eli "Kirkko veren päällä" seistä törröttää siinä missä pitääkin, Gribojevan kanaalin varrella. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa Aleksanteri II murhattiin, siitä nimi.
Kävimme Marjutin (entinen Sitralainen) kanssa kanaaliristeilyllä ja keli olikin siihen mitä mainioin. Kiva nähdä vähän eri perspektiivistä näitä jo tutuksi käyneitä kaupungin nähtävyyksiä.
Eijan kanssa taasen vipelsimme maanantaina Vasilinsaarella ja piipahdimme mm. kauppahalliin, jossa hedelmätkin ovat majesteettisissä riveissä.
Meille ilmaantui torstai-iltana alivuokralainen keittiön ikkunaan. Tullessamme illalla kotiin haettuamme Eijan ja Jukan asemalta, oli hyttysverkossa pääskynen. Siinä sitä sitten ihmettelimme ja pohdimme, jotta onko se siihen jotenkin takertunut vaiko ihan vain tullut lämpimään paikkaan viettämään yönsä. Yhtään se ei näyttänyt häiriintyvän siitä, että keittiössä oli valot päällä ja me siinä hetken istuimme. Päätimme jättää sen rauhaan ja sitten aamutuimaan todeta tilanne. Tämä kuva on otettu aamulla vähän viiden jälkeen. Vähän kuuden jälkeen pääsky sitten vain vähän kääntyi ja liiteli pois. Onneksi tuo onneton hyttysverkko kesti linnun painon, ettei tarvinnut pelästynyttä lintua alkaa keittiöstä jahtaamaan.

Muutoin elämä jatkuu vanhaan malliin. Puistossa sedät istuvat onkivapojensa kanssa, satunnaisesta siivoamisesta huolimatta roskat ilmestyvät aina sinnikkäästi takaisin puistoon ja varashälyttimet huutavat.
Enää ei muuten naurata pätkääkään nuo kotikutoiset poliisiautoilta kuulostavat hälyt, joita aikaisemmin kommentoin.... Muutama yö on mennyt siinä niitä kuunnellessa kun ne itsekseen tuolla meidän kerrostalon pihalla ulvovat. Korkeita kun ovat nämä talot, niin hyvin kaikuvat ne hälyt tänne ylös asti, ihan kuin vieressä olisivat. Siinä aamuöisinä tunteina on tullut mietittyä eri vaihtoehtoja mokoman Ladan ruppanan hävittämiseksi....

Huomenna lähdetään ajamaan kohti Suomea. Lauantaina onkin taas urakka edessä minulla kun kipittelen 42 kilometriä Helsingin kaduilla. Toivotaan ettei ihan koko matkan ajan sada. Hellettä ei tarvitse olla.

On muuten tullut tuota puistoa kierrettyä muutaman kerran. Laskin tässä juuri, että huhtikuun puolenvälin jälkeen olen juossut 471 kilometriä. Jos nyt siitä se Tukholman 42 otetaan pois ja pari Suomessa juostua lenkkiä, niin noin 398 km olen juossut täällä. Tuo tekee noin 159 kertaa tuon puiston ympäri. Erittäin mielenkiintoista :-) Voisihan sitä muuallakin juosta, mutta koirien kanssa on helpompaa mennä puistoa ympäri, ja sitten ei tarvitse myöskään liikennevaloissa seisoskella.
Elikkä jos olen joskus pitänyt juoksemista tylsänä, niin täällä siitä tylsyydestä on tullut suorastaan taidetta :-) Maratooni Helsingissä varmaan tuntuukin menevän ihan hujauksessa, kun maisemat vaihtuu matkan aikana eri malliin kuin täällä!! Nyt ei muuta kuin pastaa keittämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...