perjantai 31. lokakuuta 2008

31.10.2008 Sateista syksyä

Eipä ole keleissä kehumista ei. No lämmintä piisaa, sekä sisällä kämpässä ja ulkonakaan ei juuri ole tarvinnut palella. Koirien kanssa jatkuu kuraa vastaan taistelu. Kohta on varmaan viemärit tukossa tuosta hiekan määrästä.... Tänään kastuttiin juoksulenkillä oikein kunnolla, mutta eipä tuo sitten niin haitannut, kun lämpötila oli yli kymmenen. Enpä ole näillä nurkilla nähnyt ketään muuta juoksemassa koiran kanssa, saati sitten kahden. Ei kyllä näkynyt montaa siellä Aviatoova-puistossakaan.

Harmi muuten kun on niin hieno iso kylpyamme ja kuumaa vettäkin riittävästi, niin se lämmin vesi on ihan ruskeata. Toivottavasti se on vain ruostetta... Eipä kyllä juuri houkuttele kuitenkaan kylpyyn tuon värinen vesi. No, toisaalta sama vesihän se sieltä suihkustakin tulee...

Vesiaiheessa pysyäkseni... meillä on keittiössä vedensuodatin ja sitä vettä voi juoda. Loppui se veden kantaminen. Ensin kyllä tutkin netistä noiden suodattimien toimintaa ja suodatustuloksia ennen kuin uskalsin sitä "raakana" juoda. Sillä giardiallahan ne pelottelevat, että täältä sen yleisimmin suomalaiset saavat (vatsataudin aiheuttava ameeba). Ei olla vatsatautia saatu ei, joten ilmeisesti tuo suodatus toimii. Eri asia sitten miten hyvin siitä kaikki raskasmetallit lähtee... No kaippa ne mulle koulussa alkavat huomauttelemaan, jos alkaa ihonväri esim. sinertämään :-)

Äiti oli käymässä viimeviikonlopun yli. Kävimme katsomassa Piskarevin hautausmaata, jonne on haudattu noin 490 000 Leningradin piirityksen aikana kuollutta siiviiliä ja sotilasta. Arviot 1941-1944 900 päivää kestäneen piirityksen aikana kuolleiden määrästä vaihtelevat 640 000 ihmisestä jopa kahteen miljoonaan. Suurin osa kuoli nälkään, kylmään ja sairauksiin.
Sateinen lokakuinen päivä ei ainakaan kohottanut tunnelmaa hautausmaalla, jossa kaiuttimista kuuluu jatkuvasti mollivoittoinen musiikki uhrien muistoksi.

Koulussa on taas aika hurahtanut vauhdilla. Edelleen ihmettelen, jotta koska oikein mahdan oppia puhumaan tätä kieltä... On se vaan niin vaikeata... Huomennakin on koulupäivä, koska sitten tiistai on vapaa. Lokakuun vallankumouksen sijasta nykyään juhlitaan Kansallista Yhtenäisyydenpäivää. Että näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...