torstai 13. marraskuuta 2008

13.11.2008 Eemeli-mäyräkoira - pieni SUURI koira

Kävimme Ristin saarella viime viikon tiistaina ulkoiluttamassa koiria. Tarkoitus oli tutustuttaa Retu ja Pete pikku riiviöön nimeltä Eemeli. Eemeli on 7 kuukauden ikäinen mäyräkoira. Todellinen pieni SUURI koira. Riemu oli rajaton kun Retu ja Eemeli kilvan kisailivat syksyisellä lehvämatolla.
Teki hyvää Retullekin välillä päästä leikkimään itseään pienemmän kanssa, jolloin ei Retuakaan tuntunut pelottavan. Yllättävänkin nätisti Retu antoi pikku rasavillin pomppia jopa päällänsä siinä peuhatessaan.

Vaan eipä tienneet meidän koirat, että Eemeli tuli meille hoitoon sunnuntaina ja lähtee takaisin kotiin huomenna, perjantaina!!! Petelle tämä asia on ollut kertakaikkiaan järkytys. Jos voi sanoa, että koira on masentunut, niin nyt kyllä on pakko sanoa. Peten anova katse kertoo kaiken:" Ei kai tuo rääpäle vain jää tänne???? Et voi tehdä tätä meille!!!!"

Retukaan ei enää ole ihan yhtä innoissaan, mutta kiitettävästi silti on kestänyt tilanteen. Ja kestämistähän noilla on, koska Eemelillä nyt vain sattuu olemaan hieman suuret luulot itsestään ja omasta koostaan. Tämä vesseli yrittää laittaa meidän koiruudet järjestykseen omilla ruokakupeillaankin. Pariin kertaan olen joutunut vähän ojentamaan, että tuo peli ei muuten vetele... Ja pokkaa riittää haastamaan Retun suusta luuta, vaikka elämäni ensimmäisen kerran olen nähnyt Retun näyttävän hampaitaan ja murisevan jollekkin. Tosin sen se tekee hyvinkin etiketin mukaan ennenkuin vähän rähähtää. Mutta eipä tuo tunnu pikku mäyristä pelottavan... Ei kai, olen kuullut tarinoita mäyräkoirista, mitkä pistää karhullekin hanttiin, joten yksi Retu lienee pikku juttu....

Virtaa riittää Eemelillä muutenkin. Kova sana näyttää olevan oman hännän jahtaaminen... Sitä saattaa kyllä kestää välillä jopa hämmentävän kauan... Ja yritteliäisyys on ihan omaa luokkaansa. Olin hammaspesulla kun yhtäkkiä huomasin, että Eemeli oli kavunnut kylpyammeeseen. Enpä nähnyt tarkkaan miten se sen teki, mutta siellä oli ja odotteli iloisena, että nyt varmaan pestään tassut!!! Hoksasi muuten heti maanantaina jo ulkoilun jälkeen, että suoraan pesuhuoneeseen pitää mennä ja kylpyammeelle, joten ei kuitenkaan kaikesta huolimatta ole mikään ihan tyhmä :-)

Kolmen koiran ulkoiluttaminen ei näissä oloissa ole ihan yksinkertaista, varsinkin kun kaksi kolmesta on vähän tuollaisia seilaajia. Eilen onnistuttiinkin olemaan koko jengi niin solmussa tuolla puistossa, että yksi lastenvaunuja työntävä Baabushka kysyikin, että "eikö tuo ole vähän hankalaa kolmen koiran kanssa???" No mitäpä tuohon sitten voi vastata että " DAA, OTSHEN TRUDNA!!!"

Viikonloppuna oli täälläkin hieman viileämpää, mutta taashan tuo on lämmennyt tuo keli. Saas katsoa tuleeko tästä talvea ollenkaan. Hieman alkaa jo pakkasia odottelemaan....

Mutta sorsilla on ainakin puistossa luppoisat oltavat, sillä niitä ruokitaan täällä kyllä sankoin joukoin. Ja ikävä kyllä siinä sivussa saavat osansa myös pulut... ja rotat. Yksi ilta koirien kanssa tuolla taaplaillessani tutkailin siinä lammen rannassa yhtä hännäkästä vipeltäjää, ja luulenpa, että se oli rotta, tosin onhan se joku vesirottakin voinut olla. No tällä jätehuollolla täällä kyllä on rotilla ja kulkukoirilla juhlavat olot.

Nuo kulkukoirat oikeasti alkaa vähän hatuttamaan. Nyt on tässä viime viikkoina useampaan otteeseen tullut oikein lauma rätkyttämään ihan metrin päähän meistä. Siinä on vitsit vähissä oikeasti kun ei tosissaan tiedä onko niistä joku niin rohkea, että käy kiinni näihin meidän koiriin. Nuo on oikeasti ollut tosi vihaisia, hampaat irvessä louskuttavat.

Tässä olen muuten havainnut miten huonosti täällä autot pysähtyvät suojatien eteen. Eikä voi todellakaan luottaa siihen, että sieltä sitten toinen pysähtyisi viereen, joten kadun ylitys on aina vähän, sanoisinko, jännittävää... Varsinkin kun on nuo koiruudet siinä mukana. Ei oikein kivaa seistä siinä sitten keskellä vilkasta katua koirien kanssa ja odottaa, josko joku olisi niin ystävällinen, että edes koirien vuoksi pysähtyisi. No tähän olen miettinyt tehdä pikku jäynän ihan testimielessä. Taidan laittaa tuon heijastinliivin päälle, ja katsoa alkaako sitä tilaa tulla... Saattavat nimittäin luulla miliisiksi :-) Jos vaikka jonkun patukan vielä ottaisi käteen.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...