tiistai 15. heinäkuuta 2008

13.7.2008 Taas Terijoen hiekoilla

Sunnuntaina läksimme taasen viettämään päivää Terijoella. Tällä kertaa Simolla ei ollut autoa, koska se on korjattavana, mutta kyydin tarjosi Anne, joka on ollut jo neljättä vuotta töissä täällä Pietarissa. Mukana oli myös Mira, joka toimii Suomi-Pietari-Instituutissa.

Aluksi keli oli vähän pilvinen ja jopa viileähkö, toisin kuin säätiedotukset olivat antaneet ymmärtää. Onneksi siinä kuitenkin kaikessa rauhassa söimme terassilla, koska iltapäivällä se taivas sitten aukeni ja keli oli mitä loistavin. Ja mikä parasta, täällä ei kukaan nätä nipottavan koirista ravintolan terassilla, toisin kuin rakkaassa Suomenmaassa....

Hiemanhan se alku noiden karvakuonojen kanssa on jännittävää, maalaisia kun ovat, eivätkä siis ole voineet Suomessa harjoitella terassietikettiä... Mutta loppujen lopuksi esimerkillisesti käyttäytyivät kumpikin, vaikka naapuriseurueellakin oli pieni koira mukana.
Anne näytti meille toisenkin loistavalla paikalla olevan ravintolan, jonne ei ehkä ihan noin vaan ensikertalainen eksy, sen verran vaatimattomat ovat opasteet paikan päälle. Mutta maisemat hivelivät taas silmiä.
Pete päätti lopuksi vielä käyttää tilaisuuttaan hyväksi, kun keskityimme rahojen kaiveluun... Naapuripöydästä kuului kysymys, että "Hei ystävät, oletteko kenties hukanneet jotain???" Siellähän se Petteri oli jo heidän jaloissaan tutkimassa oliskos jotain tähteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...