tiistai 29. huhtikuuta 2008

29.4.2008 Pietari, savuinen ja sumuinen kaupunki
Kyllä mielestäni Danny vähän liioitteli laulellessaan, että Helsinki on savuinen ja sumuinen kaupunki. Tänä aamuna ihastelin keittiön ikkunasta kaunista keliä ja kaiken kattavaa usvaa, joka on epäilyttävän rusehtavan sävyistä....


Näin korkealta ja kaukaa katsottuna tuo Aviatova-puistokin näyttää kerrassaan houkuttelevalta! Riemukseni voin kuitenkin kertoa, että ne yli äyräiden pursuneet roskikset olivat tyhjentyneet!! Mutta vain ne, muuten puisto muistuttaa ikävästi Kaivaria vappupäivän iltana. Skumppapullojen määräkin täällä on lähes sama :-) Ihmiset todellakin raahaavat grillinsä tuonne puistoon ja siellä sitten viettävät kunnon grillikekkereitä. En yhtään epäile, etteikö olisi hauskaa, mutta eikö niitä roskia voisi edes yrittää kerätä pois???!!!


Eilen ensimmäisen kerran hieman pelästyin, kun yksi kulkukoira tuosta ihan meidän pihan nurkilta lähti meidän perään kipittämään. Onneksi Retu ja Pete eivät vielä oikein kunnolla kerinneet reagoimaan siihen. Ihmettelin, että mikä siinä perässä läähättää ja kun katsoin, niin pari metriä minun takana tuli sellainen karvaturri kulkukoira. Se vielä alkoi siinä noille vähän uhittelemaankin, jolloin kyllä meikä karjaisi sille suomenkielellä pari valittua sanaa.... Ei sitten enää jatkanut peesaamista.

Ehkäpä olimme kävelleet sen mielestä liian läheltä HÄNEN roskisapajaansa.... Täällä kun nämä kerrostalojen roskikset ovat ihan avolavoja. Kyllä siellä kulkupiskien kelpaa herkutella.... ja rottien... Simo on kerran nähnyt rotan lähtevän alta pois, kun illalla vei roskista.


Öisin kuuluu välillä aivan hirvittävää louskutusta ja rähinää, kun kulkukoirat ilmeisesti selvittelevät reviirikiistojaan. Yön ääniin kuuluu myös kovin usein poliisiauton ujellus sekä autojen varashälyt, joihin ei kyllä kukaan täällä enää reagoi. Ja sitten vielä se kaukolukituksen uikahdus on hyvinkin yleinen ääni. Ikkunat kun on auki pidettävä, kun lämpöpatterit hohkaavat vielä täysillä.


Tänään tuossa juostessani meinasin tikahtua nauruun kun yhden ihan räjähtämispisteessä olevan Lada Samaran varashälyt huusivat: ihan aidolta poliisiautolta kuulosti se ulina!!

Tänään on kulunut viikko siitä onnettomasta kirjeen postittamisesta. Lentopostilla laitettiin, eikä kirje ole vieläkään mennyt perille. Mitä tästä opin? Ikinä en laita mitään tämän maan postilla kulkemaan!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...