maanantai 28. huhtikuuta 2008

24.-27.4.2008 Heppakarkelot

Täällä on sopivasti tuossa meidän naapurihallissa (meiltä noin kilometri, halli näkyy makkarin ikkunasta) meneillään All Russian Equestrian Games. Nyt viikonloppuna oli estekisat, kansainväliset, ja ensi viikonloppuna on koulukisat, nekin kansainväliset. Ja nyt viikolla on kaikennäköistä hevosaiheista kisailua, vammaisratsastuskisoja yms.
Osanottajat tosin olivat pääasiassa
Venäjältä, Latviasta, Liettuasta

ja Virosta. Ulkoapäin halli on aika karun näköinen, suuri kolossi, rakennettu joskus 78-80. Vetää katsojia n. 25.000. No siitä väkimäärästä ei todellakaan puhuta kun on kyseessä ratsastuskisat Venäjällä. Oikeastaan katsomo oli perjantaina ja lauantaina lähes tyhjä -paikalla vain surevat omaiset. Iltashow "World conquered by horse" veti sen sijaan vähän enemmän väkeä.

Puitteet hallin sisällä olivatkin melko komeat, areenan takana komeili valtava kangas, jossa rakennus palatsiaukiolta. Tämän edessä VIP-teltat, jotka taitavatkin olla tärkeitä täällä, kun tuo hevosharrastus vielä on sen varakkaamman väestönosan harrastus.... Siis niiden kenen perheissä ajetaan LandRovereilla, MaastoBemareilla, MaastoVolvoilla tai MaastoVolkkareilla...

Sunnuntaina FEI:n (Kansainvälinen ratsastajaliitto) "Viralliset Kusettajat", elikkä doping-testejä tekemässä olleet Hanna ja Lissu (eläinlääkäreitä molemmat), puhuivat minut vippiin, koska Lissu tarvitsi apua maanantain luennon PowerPoint-esityksen tekoon. Siinähän se vierähti aika esityksen teossa, siinä samalla kun seurasi kisoja. Ja siihen päälle vielä tietenkin VIP-tarjoilut, ruuat juomineen.

Samalla tuli raportoitua kuvallisesti kusettajat työssään, josta ehkä parhain otos on tuo Hannan riemukas tuuletus, joka johtuu siitä, että suinkaan aina ei hevonen suostu pissimään radan jälkeen. Tämä 15v. tamma sen sijaan hoiti homman nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Hevosista otetaan myös verinäytteet. Kovin montaa hevosta ei päivän aikana välttämättä ehditä testaamaan.

Tärkeää työtä tuo testaaminen on, ja etenkin täällä Venäjällä, missä saa ostaa lähes mitä tahansa eläinlääkkeitä ilman reseptiä.... eikä ehkä suhtauduta hevoseen ihan niin hempeilevästi kuin monessa länsimaissa... mene ja tiedä, tämä viimeinen oli ihan meikäläisen oma arvaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...