maanantai 28. huhtikuuta 2008

27.4.2008 Tsarskoje Selo

Sain myös tungettua itseni Hannan ja Lissun siivellä retkelle Katariinan palatsiin, Tsarskoye Seloon, elikkä yhteen näistä ehkä jopa suuruudenhulluista palatseista, tai "kesäresidensseistä" mitä täällä Tsaarit ovat rakennelleet. Vuosina 1708 -1724 tämä oli Pietari Suuren vaimon Yekaterina Alxeyevnan kesämestana. Suuremmassa mittakaavassa rakentaminen alkoi vuonna 1711. Katariina I jätti paikan tyttärelleen Keisarinna Elisabethille, joka oli kova "bilettämään" ja näin ollen ei säästellyt varojaan remontoidessaan tätä "Datshaa" oikein viimeisen päälle luksuslukaaliksi. Arkkitehteinä on toiminut mm. Rastrelli, jonka kädenjälkeä ylellinen Barokki-ilme on.

Ja kultaahan ei ole säästelty sisustuksissa! Täältä löytyy myös kuuluisa meripihkalla sisustettu huone, joka tosin on uudelleen tehty, alkuperäiset meripihkat ovat edelleen sodan jäljiltä kadoksissa.

Kovan työn ovat tehneet paikan restauroinnissa muutenkin. Hirvitti katsoa kuvia, jotka olivat vuodelta -40, joissa paikka oli vielä loistossaan sekä vuodelta -45, joissa ei ollut kuin tiiliseinät pystyssä ja lunta käytävillä! Taas tuli mieleen, että mitä saivatkaan Hitler ja Stalin aikaiseksi!!

Tämä on suuri Tanssiaissali, joka on 17 m leveä ja 47 metriä pitkä (846 neliötä)!!!
Tuohon mahtuisi meidän talo jo moneen kertaan :)

Porukkaamme kuului mm. estekisojen saksalainen tuomari ja muutama muu ja opas sitten tietenkin puhui saksaa, joten opaskierros meni ikäänkuin hukkaan, mutta ostinpa sitten esitteen... Sitä ei sitten kannata ostaa siinä jonotellessa, vaan niitä myydään siellä sisällä kaupassa ja lähes puolet halvemmalla.... (taas turistia huiputettiin :-))

No ulkona puistossa tulimme siihen tulokseen, että me mitään opasta tarvita. Tuossa on niitten grillikatos....Ja tässäpä on niiden rantasauna :-) Ihan niinkuin lähes kaikilla meillä suomalaisillakin on kesäresidensseillämme!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...