sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

21.06.2009 CityJuhannus Pietarissa

Täällä sitä siis ollaan vietetty CityJuhannusta Pietarissa. Äiti tuli torstaina tänne. Nyt ei mitään varsinaista turistikierrosta olla tehty. Sen verran kuitenkin on kiinnostanut nähdä tuo Avtovon metroasema, että käväisimme siellä tänään. Sitä on kait tituleerattu yhdeksi maailman kauneimmista metroasemista. Aika vaikuttaviahan nuo olivat nuo lasilla päällystetyt pylväät siellä, eikä kattovalaisimetkaan ihan vaatimattomat olleet. Ja nämä kuvathan olen ottanut täkäläiseen tyyliin kielloista välittämättä....


Eilen olimme sirkuksessa. Pietarin sirkuksella on pitkät perinteet ja rakennus Fontankan varrella on vanha - se avattiin vuonna 1877. Ja senhän kyllä aistii jo sisälle kävellessä, sellainen aito sirkuksen haju tulvahti vastaan, elikkä eläimethän siellä tuoksahti, sellaiseen tallimaiseen tyyliin.
Täkäläisille lapsille tuo sirkus varmaan on jokavuotinen perinne, aina uuden ohjelman vaihtuessa. Nyt ohjelmistossa on Klovnin syntymäpäivä, joka on ollut niin suosittu, että ohjelma on jo jatkoajalla yleisön pyynnöstä. Yleisön vielä tullessa sisään, katsomossa myytiin näitä ilmapallo-kukkia sekä erinäisiä ledivalo-hyrriä yms. jotka sitten näyttivätkin pimeässä salissa ihan hauskalta katsomossa, kun lapset niitä heiluttelivat.
Ohjelmistoon kuului tietenkin klovnit ja muut sirkusakrobaatit... ja isukeillekin oli katseltavaa niissä vähäpukeisissa tanssitytöissä, jotka aina välillä kävivät vähän jotain vetkuttamassa.
Tämä alakuvassa oleva ohjelmanumero alkoi varsin näyttävästi savujen kera....

Ja jatkuikin ihan perinteiseen akrobaatti tyyliin....
... mutta päättyikin sitten vähän hauskemmin tämän pikkuriiviön häiriköintiin :-)
Nämä koiraesitykset yleensäkin ovat sattuneista syistä aina meikäläisen mieleen näissä sirkusesityksissä. Tämä oli kyllä parhaasta päästä...
Tuon kameliasun alta paljastui tämä taitava kettuterrieri, joka ei muuten ollut ihan nuori enää. Kokenut kehäkettu siis. Olihan siellä sitten krokotiilit, käärmeet ja muut liskot, mutta niistä en kyllä kovin kauheasti innostunut. Merileijonat taasen olivat taitavia.
Enpä muuten ole tainnut mainita, että tämä meidän katuhan on ollut koko kevään ja kesän varsinaisessa myllerryksessä. Tuosta kävelykadusta keskeltä revittiin keväällä asfaltti pois ja sitä on laatoitettu siitä asti, enemmän tai vähemmän tehokkaasti. Komeahan tästä kadusta tulee, kunhan vaan saisivat joskus valmiiksi...
Viime viikonloppuna kiipesimme Matin kanssa Smolnan kirkon torniin. Aina minäkin itseni noihin korkeisiin paikkoihin kapeisiin portaisiin, joista vielä näkyy alas, tungen itseni, vaikka pahaa tekee kiivetä ja seinää päin voi vain katsoa kun kipuan ylös. No kyllähän nämä maisemat sitten palkitsevat hetkellisen huimauksen sietämisen....
Tässä kuvassa näkyykin muuten hyvin tuo joen toisella rannalla oleva sininen aita, jonka takana olevalle tontille tulee se paljon kohua herättänyt Gazpromin Ohta-center. Käykääpä muuten katsomassa nuo nettisivut. Aikas hieno aloitussivu, huomatkaa kuvan voi katsella aamu-, päivä-, ilta- tai yövalaistuksessa.
Sitten eri asia onkin kokonaan se, että sopiiko tuo yli 300 metrinen lasitorni tähän kaupunkiin ja tuolle tontille... Tällä hetkellä siellä on tehty arkeologisia kaivauksia. Tuolla paikalla on asustaneet jo suomalaiset (ruotsalaiset) jo 5000 vuotta sitten. Ohta-senteriin on tulossa myös aiheesta museo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...