sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

07.06.2009 Limusiiniajelua, sateenkaaria, majakkatulia....

Viikonloppu meni niin sanotusti "biletyksen" merkeissä. Joukko entisiä työkavereitani (9 henkeä) saapui kauan odotetulle Pietarin ekskursiolle. Tarkoitus tietenkin ottaa ilo irti jälleennäkemisestä, sekä siinä samalla tutustua tähän hienoon kaupunkiin. Osa oli täällä vieraillut ennekin, muutamalle taasen Pietari oli uusi tuttavuus.

Sattumalta keksin, että tässä samalla kadulla, aivan meidän vastapäätä on minihotelli, AustrianYard. Hotelli on kuitenkin niin mini, että huoneita on vaan neljä ja ne oli varattu. Sattumoisin tilanne oli kuitenkin se, että kadun toiseen päähän, USA:n konsulaattia vastapäätä oli valmistumassa heille toinen osa, eli AustrianYard2, jossa on 14 huonetta. Varasin porukalle huoneet ja kävin viikko sitten tutustumassa niihin etukäteen. Kuten arvelinkin, siellä kävi vielä kova kuhina, sillä hotelli oli vielä viimeistelyä vaille valmis, mutta huoneet olivat jo valmiit ja varsin tyylikkäät. Koska hotellilla ei ole omaa keittiötä, on aamiainen vain sellainen "box lunch", mutta kuulemma sillä pääsi hyvin alkuun. Huoneissa oli kuitenkin vedenkeittimet yms, että pystyi teet keittämään. Niin oli kaikki uutuuttaan kiiltävää, että pyyhkeissäkin oli vielä pahviset kaupan laput jäljellä!!

Perjantai-illan ohjelmana oli ensin tietenkin ruokailu. Olin varannut etukäteen meille alkupalat tähän edelleen samalla kadulla sijaitsevaan ravintola Sundukiin, elikkä aarrearkkuun. Pääruoat syötyämme (ja tietenkin hieman sitä paikallisella vodkalla alas huuhdeltuamme...) olikin aika siirtyä illan päänumeroon, elikkä kaupunkikierrokseen 18 paikkaisella Hummeri-limusiinilla. Sen verran on tullut tässä meidän kadulla ja ympäri kaupunkia katseltua noita limukoita, että pakkohan se oli päästä itsekin kerran sellaisen kyytiin.

Kuskiksemme oli osunut erittäin mukava ja leveästi hymyilevä, todellinen palvelualan ammattilainen (joka ei siis ikävä kyllä ole tässä maassa aina ihan itsestäänselvyys...) Yhdessä suunnittelimme reittiä sen mukaan, että tuli tärkeimmät kaupungin nähtävyydet kierrettyä. Kuski avusti tarvittaessa jopa skumppapullojen avaamisessa. Síinä tuli muutamalla pysähdyspaikalla harjoiteltua taas tuota venättä, kuskin kanssa höpötellessä. Onneksi paikalla oli myös Natalia, tämänhetkinen työkaverini, jolta tuo paikallinen murre sujuu hieman paremmin :-)

Tässä kuvassa poseeraa ryhmä rämä, pari puuttuu kuvasta. Menossa mukana myös takana vasemmalla Natalia ja Kirsi, jotka olivat siis tuomassa "paikallisväriä" ja asiantuntemusta Pietarilaisesta elämästä.

Keli vaan oli ainoa huolenaiheeni. Torstain satoi kaatamalla eikä se perjantai ollut yhtään sen parempi. Ja kylmäkin oli... Mutta kuinkas sitten kävikään? Kun saavuimme verikirkolle, pilvien lomasta kesken kaatosateen alkoi pilkistellä aurinko! Ja siitäkös sitten riemu ratkesi, kun saimme tuon sateenkaaren tuohon kirkon kanssa samaan kuvaan! Ja tämähän oli tietenkin ihan etukäteen tilattu juttu... täytyy olla vaan hyvät suhteet ilmanhaltijaan :-)
Jotta ei tämä VIP-kiertoajelu nyt olisi muuttunut ihan normireissuksi, sattuikin sopivasti näissä Vasilinsaaren 32 metrisissä Rostra-pylväissä palamaan tulet. Näin tapahtuu laivaston päivänä, sekä joinain muina meriaiheisina juhlapäivinä. Lieneekö nyt ollut syy kaupungissa ollut kansainvälinen talousfoorumi, joka oli koonnut maan johdon muiden maiden johtajien kanssa paikalle. Myös meidän presidenttimme kävi täällä viikonlopun aikana.

Vaskiratsastajan luona pysähdyksen aikana saimme ihastella myös ilotulituksen... Kuski nauroi ja kysyikin, että tilasitko myös tuon sen sateenkaaren ja tulien lisäksi :-)

Lauantain päiväohjelma olikin sitten vapaa... Siinä tuli muutama kenkäkauppa kierrettyä tyttöjen kanssa. Illalla taasen oli sitten vuorossa ruokailu ja yöllinen Nevan risteily, tarkoituksena nähdä joelta käsin siltojen nousu.

Kelin suhteen tapahtui merkittävä käänne illansuussa: tuuli tyyntyi ja pilvet hävisivät!!! Tästä kyllä on ollut liikkeellä vähän huhuja, että olisivat ihan oikeasti käyneet tekemässä "Moskovan olympialaiset" ja suihkineet lentokoneilla taivaalle jotain, jotta pilvet häviäisivät. Tämä siis siksi, että oli niin merkittäviä vieraita kaupungissa, ja pitäähän silloin olla hyvä keli... No tämä siis on ihan puhdasta spekulaatiota, minkään valtakunnan faktaa ei asiasta ole(, eikä varmaankaan myös tule!)

No yhtäkaikki, hyvä onnemme siis vain jatkui ja saimme ihastella öisen Pietarin loistoa täyden kuun koristaessa yöllistä taivasta!
... eikä tässä vielä kaikki :-D Siinä jo siltojen auettua huomautin Susalle, että katsos, siinäpä meidän ohi ajelee pikku huvijahdillaan joku "Igor kultahammas".... Ja näinhän se oli, meidän paatin pilotti nimittäin tiesi kertoa, että se oli itse toveri Putinin jahti :-D

Naurettua tuli taasen viikonlopun aikana niin paljon, että pitkä ikä on taattu!!! Kiitos teille kaikille menossa mukana olleille ikimuistoisesta viikonlopusta!!! Pietari taisi saada taas muutaman ihailijan lisää, jollen pahasti erehdy.

5 kommenttia:

 1. Miljoonat kiitokset, Anna, ikimuistoisesta matkasta. Kaikki olit järjestänyt toiveiden mukaan, ja vieläpä paljon ylimääräistäkin. Väsynyt, mutta onnellinen ryhmämme pääsee huomenna hyvin ansaitusti lepäämään töiden pariin... vai miten se nyt olikaan. Ketähän seuraavaksi lähetämme viikonloppuasi sulostuttamaan? ;O)TM

  VastaaPoista
 2. Parhaat kiitokset upeasta viikonlopusta Pietarissa, niin Annalle kuin koko sirkuttavalle matkaseurueelle. Kyllä oli hauskaa...

  Löysimme jopa sen Suuren Tallikadun legendaarisen munkkikahvilan (Пышки, pyški), jolla ei ole nimeä.

  Kts Pietari Wikipedista: "Kansallisen kahvilakulttuurin ääreen löytää etsimällä kansankahvilan, missä tarjoillaan pieniä tomusokerikuorrutteisia munkkeja maitokahvin kera. Yksi keskeisimmistä ja helpoiten löydettävimmistä sijaitsee Bolshaja Konjushennaja ulitsalla. Saatavilla myös teetä ja maitokahvia, älä kuitenkaan edes unelmoi mustasta kahvista. Useat mummot ovat työskennelleet paikassa jo neuvostoajalla, ja myös suuri osa irtaimistosta on samalta ajalta."
  - Siinä kahvissa on muuten runsaan maidon lisäksi paljon sokeria.

  Kts myös Hesarin juttu Suuren Tallikadun munkkikahvilasta: http://www.hs.fi/artikkeli/Ilmavia+pietarilaismunkkeja+sy%C3%B6d%C3%A4%C3%A4n+kasoittain/1135245581689

  Marja & Mika

  VastaaPoista
 3. Kiitos koko porukalle hauskasta viikonlopusta täällä idän ihmemaassa. Erityiskiitos Annalle, upeata ja mahtavaa! Nyt munkille ;)
  Terkuin,
  Kirsi

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille, etenkin Annalle, joka oli nähnyt todella paljon vaivaa meitä viihdyttääkseen!

  Pietari oli kyllä todella hieno paikka ja jäi todella mukavat muistot reissusta!

  T. Minna

  VastaaPoista
 5. Terveisia taalta lannen suuresta maasta - mukava huomata etta meita luetaan siella idassakin :) Ja hauskaa etta on hauskaa, eipa nayta olevan tapahtumakoyhaa sullakaan!

  Hugs,
  The Latvanen Gang

  VastaaPoista

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...