sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

29.09.2009 Simon synttärit

Eilen olimme juhlistamassa Simon synttäreitä Shuri-Muri- nimisessä ravintolassa. Tarkoittaa kuulemma vispilänkauppaa tuo nimi. Kerrassaan loistava hintalaatusuhde on tuossa ravintolassa. Piti olla toinenkin syntymäpäiväsankari, mutta ikävä kyllä hän sairastui juuri h-hetkellä.
Meitä oli kahdeksan hengen seurue. Simo oli käynyt etukäteen varaamassa pöydän ja alkuruoat ja juomat. Oikein mukava ilta oli.

Aamulla heräsin siihen kun Simo hytisi kylmästä, ja kuumettahan sillä oli. Tämä päivä onkin sitten mennyt ihan tautia parannellessa. Minä taasen olin tuolla pääkonsulin residenssillä narikkahommissa. Paikalla oli sekä Tarja Halonen, että Pietarin kuvernööri Matvienko. Vilaukselta vain heidät ehdin näkemään, sen verran siinä sai tasaiseen tahtiin laittaa takkia naulakkoon ja naulakosta pois. Väkeä oli paikalla ehkä 130. Tilaisuus oli Suomi Pietarissa 200 vuotta-juhlavuoden avaustilaisuus. Ennen residenssivastaanottoa porukka oli suomalaisessa kirkossa kuuntelemassa Avantia.

Tuohon pyydettiin meiltä töistä vapaaehtoisia, ja pitihän se uteliaana tietenkin tarjoutua, koska en ollut vielä tuota pääkonsulaatin residenssiä vielä tietenkään sisäpuolelta nähnyt. Sehän sijaitsee ihan tuossa meidän takana, seuraavalla kadulla, joten eipä ollut pitkä matka taaskaan töihin.

Keli täällä tänään sattui olemaan ihan järkyttävä... Taivaalta tuli kissoja ja koiria ja vanhoja akkoja äkeet selässä.... Olipahan vähän märkiä takkeja ripustettavana :-) Ja Zontikkeja :-)

1 kommentti:

  1. Myöhästyneet onnittelut Simolle! koittakaa parannella tauti kunnolla, täälläpäin tämän talven flunssat on tulleet pahimmillaan kolmeen kertaan!T:die Alberts

    VastaaPoista

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...