sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

15.3.2009 Kevättä ilmassa!

Tänään oli mahtava maaliskuinen aurinkopäivä. Suuntasimme autonnokan kohti Udelnaja-puistoa, joka on meiltä noin 9 kilometriä pohjoiseen päin. Mukana menossa myös äiti ja kummitätini. Tämä puisto onkin sen verran tilava, että koirat saavat siellä temmeltää ihan metsässä. Nythän näky oli ihan hieno, kun maassa on puhdasta lunta, mutta rohkenen epäillä, että lumen alta sitten hetken päästä paljastunee sellainen peri-pietarilainen näky, eli pulloja ja roskia.... Yhden pohjattoman lasipullon korjasin polun vierestä vähän vähemmän koirantassuja uhkaavaan paikkaan.
Retu sai eilen uuden kevät frisyyrin... toisin sanoen kaikki pois vaan! Ja kyllähän nyt kelpaa, kun ei tarvitse kämpässä läähättää ja saa pukeutua ulos varsin tyylikkääseen palttooseen.

Tämä on vain niin tyypillinen kuva, Retu touhottaa kepin kanssa, josko joku leikkisi, ja Pete taasen menee nenä maassa haistelemassa ihania keväisiä tuoksuja. Liekö tästäkin mennyt jokin hemaiseva pietarilaisnarttu??
Ehdimme puistoon ennen varsinaista yleisöryntäystä. Tarkoittaa siis sitä, että sunnuntaiaamuna lähdimme ajoissa liikenteeseen, jolloin kadutkin ovat lähes tyhjät. Täkäläiset eivät tunnu lähtevän sunnuntaina koloistaan kyllä ennen kello kahtatoista minnekkään... Mutta sitten kun lähtevät, sitä väkeä sitten riittääkin, sekä puistoihin että ostoskeskuksiin.
Hauskoja nämä pikku keinut tuolla puistossa. Taisin vain olla muutamaa kokonumeroa liian suuri tähän kiikkuun :-) Retunkin mielestä varsin mainio paikka - ihanasti pääsee kihnuttamaan selkää tuohon polvitaipeeseen!

Puistossa oli myös ratsastuskoulu. Hevoset tarhassa ainakin saivat osakseen paljon rapsutusta ja ihailua ulkoilevilta pietarilaisilta. Kävinpä vilkaisemassa myös rakennusta, jonka ajattelin voivan olla maneesi ja olihan se. Tosin ehkä pienimmällä mahdollisella mitoituksella, mutta siellä ne köpsöttelivät ne tuntipollet, seitsemän peräkanaa. Ihan mielenkiinnolla jäin kuuntelemaan opetusta venäjän kielellä... Sattuneista syistä kun tiedän aika hyvin suomeksi, mitä niille alkeisjatkolaisille siellä selvitetään :-) Hepat oli ihan normi tuntihevosten näköisiä, ihan hyvin hoidettuja näyttivät olevan.

Sitten vielä reipas ostosretki puiston vieressä olevaan "ostoshelvettiin". Simo jostain kumman syystä pakeni suht nopeasti autoon odottelemaan koirien seuraksi... On se vaan ihme juttu :-)

P.S. Aktivoin muuten tuon kommentointi mahdollisuuden tänne blogiin. Pitäisi löytyä aina joka tekstin jälkeen tuo kommentointi-linkki. Ei kun vain kommentoimaan!

5 kommenttia:

 1. Sulla on kivoja kirjoituksia elämästä Pietarissa. Terkkuja vaan "delanneelta dogilta" ja meiltä muilta!!! ;-)
  Kilu, Sari, Maiju ja Jyrki

  VastaaPoista
 2. Hauskaa kevättä sinne Pietariin. Oli hauska tavata helmikuussa Pietarissa. Blogikirjoituksesi ovat erinomaisia. yst.terv. Marja & Mika

  Joitakin Pietarin siltoja löytyy näistä linkeistä:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bridges_in_Saint_Petersburg
  http://www.saint-petersburg.com/bridges/

  VastaaPoista
 3. Heipsan Anneli! Jeeeee, hienoa että sulla on täällä kommentointimahdollisuus, kun tuo mailailu vaatiipi enempi aikaa. Ihania talvisia kuvia ja kiva että teitin hauvelit viihtyvät myös =)

  Kevään jatkoja ja palaillaan taas,
  Arja

  VastaaPoista
 4. Tere! Jotenski aika mukavan oloista menoa siellä;) Kuulemisiin, Susa

  VastaaPoista
 5. HIENOA ANNA! Vihdoin kommentointimahdollisuus! Olen aina välillä käynyt kurkkimassa, ja miettinyt että hitto mikä natsi, kun ei anna muiden avata sanaista arkkuaan. Niinkuin odotettavissa nyt sitten olisi jotain todella maailmoja syleilevän filosofista...

  Otan osaa Kilun poismenon johdosta, vaikka en kaveria tuntenutkaan.

  **Jenni S.

  VastaaPoista

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...