sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

11.04.2010 Keväinen lenkki Jelaginin saarella

Kävimme tänään juoksemassa Kamennyy ostrovilla ja Elagin ostrovilla, elikkä tuo ensimmäinen suomeksi on Kivisaari ja tuo toinen sitten ehkä Jelaginin saari...

Nämä kaksi ovatkin varsinaisia keitaita taasen suurkaupungissa. Kamennyy ostrov on lähinnä eliitin asuinaluetta, taloja löytyy taasen jokasorttia, on pitsihuvilaa sekä mahtailevia kivilinnoja, sekä uusia, että vanhempia. yhdistävänä tekijänä kaikille on kuitenkin korkea aita ympärillä ja valvontakamerat. Suosituin automerkki mitä kaduilla liikkui oli Porchen Cayenne, siis iso maasturi...

Eipä voinut muuta kun nauttia tästä lenkistä, kun peipposet laulelivat kilvan puissa, ja liekö sitten kottaraisia ja rastaita siellä lisäksi säksättämässä. Ja meren puolella tietenkin lokit pitivät omaa konserttiaan.


Tässä oiva esimerkki tällaisesta omasta linnakkeesta, varsin oli kattavasti valvontakamerat ihan tuolla merenpuolella myöskin.
Nämä keltaiset talot myöskin vallan hulppealla tontilla... En tiedä ovatko ihan yksityiskäytössä... kaippa ne ovat.


Tämä sentään on nykyään ihan museo käytössä. Jelaginin museo.
Pakko oli ihailla tyyntä Nevan pintaa lenkkeilyn lomassa.Hienot juoksupolut kiertävät Jelaginin saaren ympäri ja ristiin rastiin saarta.
Väkeä alkoi olla jo melko paljon siinä vaiheessa kun olimme lenkin juosseet. Voi vaan kuvitella kuinka täynnä tuo Jelaginin saari on näinä aurinkoisina kevät viikonloppuina. Ja mikäs siinä, sieltä voi mm. vuokrata rullaluistimet, asfalttibaanaakin saarelta löytyy. Täytyypä joku kerta ottaa omat luistimet mukaan ja käydä kipasemassa rundi.... Parempi tosin tehdä se aamulla anivarhain :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...