lauantai 10. huhtikuuta 2010

10.04.2010 Autoja laidasta laitaan...

Kyllä se vaan keikkuikin nopeasti se kevät tänne. Pääsiäisen aikana täällä oli mitä ilmeisemmin ollut varsin komeat kelit, koska puistostakin oli lumet sulaneet lähes kokonaan Suomi-reissumme aikana.

Eipä ole muutoinkaan nyt valittamista keleissä ollut. Tänään keli oli kerrassaan loistava. Aamulla anivarhain lenkille lähteissämme, vielä oli hieman pilvistä ja koleaa, mutta siinä parinkymmenen kilsan kuluessa se keli muuttuikin kerrassaan hienoksi auringonpaisteeksi. Mikäs sitä taas oli tassutellessa jo toista parinkympin lenkkiä tällä viikolla... (Tukholma, here I come :-), vähän alkaa taas usko palautumaan maratonkuntoon, vaikka talvella ei nyt niin paljon olekaan tullut treenattua)

Eilen oli niin hieno keli iltasella, että pakko oli lähteä iltakävelylle tuonne keskustaan päin. Siinä tuli taas bongailtua monenmoista kulkuneuvoa matkalla, joista tämä RollsRoyce kyllä ehkä eniten herätti huomiota. Taisi olla ravintola Parkissa meneillään jokin isokenkäisten tapaaminen, koska katu oli täynnänsä näitä paremman sortin autoja.... Mietinkin, jotta kehtaakos tästä kuvaa ottaa, vai tuleeko joku karpaasi samantein nykäsemään minulta kameran pois... No ei tullut, mutten tosin kehdannut lähempääkään ottaa kuvaa....
Mutta tämä kulkuneuvo taasen herätti kaikki sympatiat eilen iltapäivällä meidän talon edessä. Ei ole kaikilla tarvetta pröystäillä limusiinilla hääpäivänään :-)
Duunista taasen saimme ihmetellä kirkonmenoja kirkon pihamaalla. Ihan en ole selvillä näistä ortodoksisen kirkon menoista, mutta kaippa tuolla jotain hospotipomiloi-juttuja vedettiin.... ja kuljettiin siinä samalla kirkon ympäri.

Huomennakin pitäisi olla aurinkoinen keli, joten eiköhän sitä pidä lähteä ihmettelemään tuonne jotain nähtävyyksiä. Jospa vaikka kävisi Pietari-Paavalin kirkossa, sinnehän on haudattu viimeinen tsaariperhekin.... Luin juuri kirjan Nikolai II :n elämä ja kuolema, jonka on kirjoittanut Edward Radzinsky. Olipas muuten mielenkiintoinen kirja. Valaisi vähän tuota vallankumouksen aikaa täällä. Ei voi väittää, etteikö todellakin tsaariperhe olisi elänyt sitä omaa pilvilinnaelämäänsä ehkäpä jopa autuaan tietämättömänä kansan kurjuudesta, mutta toisaalta, tuon kirjan perusteella sai myös sen vaikutelman, että tsaaria on kyllä viety kun pässiä narussa ja juoniteltu ja järjestetty provokaatioita ja suorastaan lavastettu tsaari näyttämään julmalta ja verenhimoiselta.

1 kommentti:

  1. Edward Radzinsky on kirjoittanut myös loistavat kirjat Rasputin´sta ja Stalin´sta - suosittelen, jos aihe kiinnostaa :o) t. nimetön Hilpukka

    VastaaPoista

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...