keskiviikko 19. toukokuuta 2010

19.5.2010 Ihana aurinko!!!

Kyllä nyt meitä hellitään ainakin kelien puolesta. Saatiin Simon kanssa tällainen kunnon pehmeä lasku Egyptin helteistä näihin Suomen ja Pietarin helteisiin. Sopii mulle oikein hyvin nämä kelit.

Täällä tuntuu kansa ryömivän koloistaan samalla lailla auringon ja lämmön houkuttelemana kuin Suomessakin. Daameilla kenkien korot senkun kasvaa kasvamistaan, ja samassa suhteessa sitten hameet kutistuvat kutistumistaahn. Mutta näinhän se aina keväisin, myös Suomessa... Täällä vaan jotenkin tuntuu, että nämä ilmiöt tapahtuvat aina Suomeen verrattuna potenssiin kaksi.... vähintään....

Hieman edellä täällä tuntuu kevät olevan. Jännä ilmiö sinänsä, kun ei noita kilometrejä kuitenkaan niin valtavasti Pietarin ja Hesankaan välillä ole. Puistossa kukkii jo täyttä häkää tuomet ja omenapuutkin näyttivät pukkaavan kukkaa. Ja tuoksut ovat huumaavat.

Metrossa taasen ne tuoksut ovat myös melko huumaavia... tosin hieman erilailla. Lähinnä tuo huumaus tulee siitä, kun yrittää pidättää henkeä lähes tajun lähtöön saakka.... Päällimmäisenä näillä keleillä ehkä se kuvottava hienhaju, kun on vissiin rexonat vähän pettäneet... tai ehkei siitä rexonasta ole koskaan kuultu puhuttavankaan.

Töistä kotiin kävellessä saapi taasen haistella ällöä kalanhajua, kun myyvät tämän hetken hittituotetta, kuoretta, tuolla metroaseman liepeillä. Joutuu jo parikymmentä metriä ennen kojua pidättämään hengitystä.... En kyllä ymmärrä kuka niitä ostaa niitä kaloja, kun en oikein ole ihan varma onko niillä siinä mitään jäitä tms.... Täytyy varmaan uskaltautua sen verran joku päivä lähempäätä vilkaisemaan sitä myyntitiskiä.

Egyptissä oli tietenkin paljon venäläisiä. Satuimme sinne vielä juuri vappu-voitonpäivä viikolla, joten tunkua oli. No mahtui hotelliin sentään muitakin kansalaisuuksia. Surullista oli kuitenkin nähdä Luxorissa, Karnakin temppelin seinään raapustettu RUSSIA.... Tämä tuskin on peräisin Faaraoiden ajoilta..... Eikä tämä ollut suinkaan ainoa lieveilmiö, mitä havaitsimme venäläisten massaturismista... No eipä ne massaturismin haitat yksin venäläisten niskoilla ole, myönnän itsekin olevani osasyyllinen.... Mutta mutta.... minä en ainakaan tallo niitä koralleja räpylät jalassa.... en ikinä!!!!

Tämä Karnakin temppeli oli kyllä mahtavan vaikuttava. Veti melko hiljaiseksi tuolla, kun oikein alkoi pohtimaan syntyjä syviä.... Eikä voi kuin hämmästellä noita rakennelmia...


Tuo en ole minä tuolla patsaiden juurella. Oli vain hyvä saada ihminen kuvaan, niin saa jonkinlaisen käsityksen näiden patsaiden koosta.

Tällä surffilaudalla sensijaan olen minä :-) Todistettavasti siis olen jälleen kerran pysynyt laudan päällä. Itseasiassa lähes joka päivä kävin harjoittelemassa. Simolle ei harmillisesti tuulet oikein riittäneet...

Tämä kameli on tainnut parempiakin surffareita nähdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...