sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

28.03.2009 Kevät keikkuen tulevi!

Vihdoin viimein ilmassa on ollut oikeasti kevään tuntua. Tällä viikolla on saanut nauttia aurinkoisista juoksulenkeistä lähes kuivalla asfaltilla. Hieno tunne, kun ei askel lipsu. No tänään tosin tuolla toispuol jokkee, vähän kyllä lenkkarit hörppäsivät vettä, kun oli sen verran suuria lätäköitä, ettei enää kiertämään oikein päässyt.... tai olisihan sitä voinut sitä joenvarsi graniitti muurin päällä alkaa tasapainoilemaan, mutta vaikka se nyt aika kohtuullisen leveä onkin, niin silti en viitsinyt ottaa riskiä.

Lumet ovat saaneet kyytiä vesisateiden ja auringon ansiosta tällä viikolla. Huono puoli asiassa on taas se, että puisto menee taas huhtikuun ajaksi kiinni. Koirat saavatkin nyt pääsiäisestä eteenpäin kohtuullisen pitkän suomiloman, sillä vähän heikkoa on niiden reppanoiden ulkoiluttaminen täällä ilman tuota puistoa. Viime vuonna tuon kävelykadun "nurmikko" oli sellaista kökkövelliä, etteivät koiratkaan halunneet sinne mennä asioitaan tekemään.

Eilen sain suoritettua onnistuneesti läpi rakennekynsikurssin näyttökokeen sekä teorian. Puolessa välissä kynsien värkkäämistä iski jo epätoivo, että ei mene läpi tälläkään kertaa, sillä sen sortin räpeltämistä se taasen oli ja jälki oli kamalaa, mutta tuo on siitä hauskaa hommaa, että viilalla saa sitten ihmeitä aikaan... Kyllähän sieltä sitten kuoriutuikin ihan kelvolliset kynnet, ei tietenkään täydelliset, mutta kelpasivat kuitenkin. Mielenkiintoinen osuus sitten oli tietenkin teoriaosuus. Olin jo etukäteen ollut hieman huolissani, että miten oikein sen suoritan, kun tuo venäjän kirjoittaminen nyt on mitä on, varsinkin tuolla kynsisanastolla.... No maikka ei ollut huolissaan ollenkaan ja sanoi että älä huoli, jos ei onnistu kirjoittamalla niin tehään sit vaik suullisesti... Ja sanoin, että voinhan yrittää vähän kirjoittaa....

Kysymyksethän olivat aiheeltaan kovin helppoja tietenkin, joten innostuin sitten raapustamaan siinä. Välillä kysäisin vaan vieruskaverilta, jotta mikä se on se verbi se nipistää ja se kun levitetään sitä ainetta... Kyllähän tuon sanaston kaiken jo ymmärtää, mutta ainahan tuo itse tuottaminen onkin sitten vaikeampaa. Vähän piirustuksia sekaan ja luetteloita ja turhia huolia kieliopista ottamatta sitten innostuinkin kaikkiin kysymyksiin vastailemaan. Ja lopputulemana maikka jopa ymmärsi mitä olin sinne raapustanut :-) Joten avot, nyt on sertifikaatti jo kehystettynä täällä hyllyllä. Olenkin itsekseni pohdiskellut, että kaikenkaikkiaan oikein hauska kokemus josta jäi kynsien tekemisen taidon lisäksi roppakaupalla muistoja ja venäjän kielikin joutui ihan uudenlaiseen käyttöön. Ja jos vielä innostun aiheesta kursseja käymään lisää, niin taidanpa tietää mihin menen :-)

Pääsiäistä vietetään täälläkin, mutta vapaapäiviä sen ansiosta ei venäläiset saa. Minulla on kuitenkin Suomen lomat, joten Simo ottaa pari lomapäivää, niin päästään Suomeen. On ollut niin hätäisiä nuo viime Suomireissut, että ei ole välttämättä kotona ehtinyt edes käydä. Viikko sitten kävimme, mutta silloin minulla oli Hyvinkäällä luokkakokous (vuosilta 83-86!!), ja Simo vain käväisi kotona. Olipa muuten hauskaa nähdä vanhoja luokkakavereita niin sankoin joukoin. Tosin täytyy myöntää, että ihan kaikkia en edes tunnistanut, niin paljon olivat muuttuneet, tai sitten en juuri ole kouluaikoina edes tekemisissä ollut. Mutta tulipahan taas muutama vuosi lisää paljosta nauramisesta :-)

2 kommenttia:

  1. Hei rakennekynsispsesialisti!! Onnea vaan. Tästähän voi tulla sinulle ihan kiva "sivuammatti", vähän lisää euroja. Kevättä odotellaan täälläkin ihan tosissaan. Tälle viikolle luvassa räntää ja vettä. Mutta Pääsiäiseksi ovat vähän luvanneet keväistä säätä. Toivotaan että toteutuu. Iloista Pääsiäistä, Lea ja Raicca

    VastaaPoista
  2. Jälkikirjoittelu Pitskusta.Ei ole terveellistä juosta asfaltilla,ei varsinkaan polville.tietää vanha korttelinkiertelijä v.mallia 1937.Rakennekynsistä en tiedä mitään.joten no comments.Sen tiedän,että tänään on Simon synttäri,joten valtavat onnittelut meiltä,Lea ja Raicca.

    VastaaPoista

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...