perjantai 28. elokuuta 2009

28.8.09 Paluu arkeen

Oli kiva lomailla pari viikkoa, kenestäpä ei... Kotonakin ehti olla muutaman päivän ja kelithän olivat vallan mainiot jopa Suomessa. Kesäretkeiltyäkin tuli tuossa Savossa, ja siellä tuli niin sanotusti otettua "löysät pois"... Tämä viikko onkin mennyt toipuessa... Ei sitä enää noin vaan jaksa kahta yötä hillua ja aamukasilta heti olla reippaana päivän aktiviteetteihin :-) Mutta kiva reissu oli, kiitos vain järjestäjille!!

Paluu Venäjälle laittoi taasen kerran ihmettelemään tätä byrokratiaa... Tähän mennessä ei kukaan ole ollut Venäjälle päin tullessa ollut yhtään kiinnostunut koirista. Nyt sitten alkoi kysely, että onko koirat suomalaisia. No sitten pitää mennä papereiden kanssa tuonne hakemaan joku spravka. Jaa mikä?? Ei ole koskaan tarvittu mitään sellaista?? Vastauksena olankohautus ja jossette mene, niin sitten ette myöskään mene tästä läpi. Että sellasta asiakaspalvelua. Yritin sitten kysyä tarkemmin, että niin minne pitää mennä, kun oli niin epämääräisesti huitaissut vain. No nyt huitaisi uudelleen, että tonne isoon taloon ja käänsi selkänsä samantein. Siinä sitten päätä raapiessani tein havainnon, että rekkojen takaanta ehkä sittenkin pilkottaa jonkun rakennuksen katto. Elikkä sinne sitten kiemurtelemaan rekkojen välistä.

Kun avasin oven, niin meinasin kyllä kääntyä siltä seisomalta takaisin....Halli oli täynnänsä ei niin hyväntuoksuisia rekkakuskeja ja joka luukulla jono... Ööö tuota.... No pakkohan se oli sitten kysäistä ensimmäiseltä vapautuvalta luukulta, jotta mihin pitää mennä. Näyttikin sitten sen oven minne mennä. No eläinlääkärin huonehan se oli, jossa istui tietokoneen ääressä kaksi naista. "Teillä on varmaankin koira?" "Daa, kaksi" "Kaikki ok?" "Daa" Sitten rouva leikkasi pienen paperinpalan kahtia, löi siihen leiman ja raapusti jotain. Tämän hän teki kaiken selin minuun istuen vilkaisemattakaan koirien papereita... Ja eikun sitten menoksi. Mutta eihän tätä voi kuin kummastella aina vaan....

Ihana oli havaita, että kotikatumme on vihdoinkin kesän myllerryksen jäljiltä valmis. Ja vau, täytyy sanoa, että on varmaan yksi komeimmista vanhan Pietarin kaduista! Kävelykatu on saanut varsin juhlallisen valaistuksen, kerrassaan kultakoristeiset vanhanajan lyhdyt. Mikäpä on tällä kadulla nyt kuljeskellessa ja maleksiessa, kuten nämä täkäläiset iltaisella aikaansa viettävät. Luulisin, että penkit tulevat kadulle vasta ensi keväänä takaisin.


Tulipa muuten taas ilmottauduttua ensi vuoden Tukholman maratoonille, joten talven vapaa-ajan ongelmatkin on ratkaistu :-) Voipi vaatia hieman motivaatiota täällä treenata sen loskakelin yli, mutta täytynee sitten käyttää luovuutta lajivalinnoissa ja tarvittaessa siirtyä sisätiloihin...

Kelit ovat vielä olleet mukavan lämpöiset elokuuksi, ja viikonlopuksikin on luvattu ainakin lauantaille hyvää keliä. Ei muuta kuin vielä ulos nauttimaan auringosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...