perjantai 24. heinäkuuta 2009

24.07.2009 Heinäkuun helteitä....

Tänä kesänä on kyllä ollut selvästi paremmat kelit kuin viime vuonna täällä Pietarissa. Vaikkei nyt ihan taivaan täydeltä aurinko paistaisikaan, niin lämmintä on riittänyt, välillä jopa helteitä.

Viime viikonloppuna meillä kävi Simon sisko Outi perheineen kylässä. Koska meillä on nyt sitten se hetki kesästä, että kuuma vesi on katkaistu huoltotöiden ajaksi (n. 2 viikkoa, tämä tapahtuu joka kesä kaikissa kaupunginosissa vuorotellen...), eikä meillä siis ole boileria tässä kämpässä, ajattelimme, että olisi hyvä idea tutustua lauantaina paikalliseen Akvaparkkiin. Ja olihan se ihan jees. Liukumäkiä oli ihan riittävästi, ja hauskaa oli muillakin kun vain jengin nuorimmalla, 7v. Niklaksella. Seuraavan kerran kyllä kannattaa sinne mennä ehkä hieman aikaisemmin aamupäivästä, sillä väkeä alkoi olla iltapäivällä melkein tungokseen asti.

Nyt myös ymmärrän miksi venäläisillä on suomalaisesta saunasta se käsitys, että se on todella kuiva ja kuuma. Saunaosastolla oli turkkilainen sauna, venäläinen sauna ja jotain muita höyrysaunoja ja lisäksi kaksi suomalaista saunaa. Toisessa lämpötila 80 astetta ja toisessa 100 astetta. Saunoissa sinänsä ei ollut mitään moitteen sijaa, mutta kun ei saanut löylyä heittää.... Istu siellä sitten kuivassa sata-asteisessa sähkösaunassa ja nauti!!!

Sunnuntaina kävimme Simon kanssa illansuussa rullaluistelemassa. Keli oli kerrassaan loistava, eikä kyllä voi moittia täkäläisiä reittejäkään. Rantakadun asfaltti on kerrassaan loistava eikä liikenteestä tarvitse välittää. Ja ennenkaikkea turvallisen tasaista, ei tarvitse olla huolissaan jatkuvasta jarruttelusta. Välillä kyllä on suunnittelijoilta päässyt unohtumaan kevyt liikenne... Siltojen kohdilla saattaa olla hieman haasteellista päästä kadun yli, ja joutuu sitten kapuamaan jotain alikulkuja tai sitten kiertämään isonkin lenkin, ennen kuin uskaltautuu katua ylittämään. Nämä täkäläiset ratikkakiskot kun on hieman haasteellisempia ylittää kun Helsingissä. Muutaman kerran niissä meinasin olla nenälläni. Ihan sitä kyllä nostaa hattua niille kuskeille, kun saavat ratitkat pysymään niillä kiskoilla :-) Matkaa taittui 25,5 kilometriä, taasen osoitus, että kyllä tämä vaan on mittasuhteiltaan suuri kaupunki, kun emme mielestämme kovin kaukana käyneet.

Ensi viikolla on taasen ylitöitä ja sehän tietää taas sitä, ettei muuta elämää sitten olekaan... No ehkäpä sen kestää, kun pitää tulevan Kreikanmatkan mielessä :-) Enää alle kolme viikkoa, JIIHAA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...