maanantai 11. toukokuuta 2009

11.05.2009 Jälleen voitonpäivä

Taasen oli ja meni Voitonpäivä, se yksi suurimmista täkäläisistä juhlista. Tällä kertaa emme olleet reippaita ja menneet kaupungille väentungokseen, vaan pysyttelimme kotona ja nautimme lähipuistossa auringonpaisteesta.


Sunnuntaina kävimme Tunisiasta kotoisin olevan luokkakaverini Rashedin, hänen venäläisen vaimonsa Marinan ja tämän opiskeluaikojen ystävän Elenan kanssa tykistömuseossa olevassa Samurai-näyttelyssä. Komiat olivat miekat ja asusteet... eivät mitkään mukavat varmaan päällä tosin...


Näitä toinen toistaan pelottavamman näköisiä tykkejä, tankkeja ja muuta sotarekvisiittaa riittää tuolla museon pihalla vaikka kuinka paljon. Ovatko nämä sitten oikeastaan soveliaita lasten kiipeilytelineitä, sitä sopii ihmetellä.... Mutta ainakin tuntuivat lapset tykkäävän.


Näistä metroasemista ei taida vielä täällä blogissa kuvia ollakkaan. Johtuen ehkä siitä, ettei siellä oikeasti saa kuvata. Kerrankin kun rullaportaissa luin kännykästä nettiä, niin eikös siihen sytkässyt joku vartia selittämään, että ei saa valokuvata. Johon tietenkin tokaisin, että enpä tosiaan kuvannutkaan mitään. No tämä kuva on napattu "uudelta" 5 linjalta ja on uusi asema, mutta kylläkin hyvin perinteiseltä saatu näyttämään. Tuo linja 5 on yhdistetty osasta keltaista neloslinjaa ja muutama uusi pysäkki tulee tuonne etelään päin joskus lähiaikoina (?)

Meitä lähin metropysäkki on siis tuo punaisen linjan Chernishevskaja, joka on juuri ennen Nevaa. Seuraava pysäkki ylöspäin onkin Suomen asema. (Kannattaa taas kokeilla klikata kuvaa, jos vaik sais joitain selvää siitä..)

Tässä taasen ihan normipäivä meidän naapurissa. Kun noita hääpareja tulee liukuhihnalla tuolta vartin välein ja omaiset odottelevat kadulla, niin eihän tästä yleensä juuri kävelemään mahdu normikansa koirineen... Huomionarvoista tässä kuvassa on morsmaikun tulenpunaisena leiskuva puku huntuineen :-)

2 kommenttia:

 1. Moi Anna! Viitsitkö lähettää spostiosoitteesi, josta sinua nykyään tavoittaa. Oletan, ettei viime vuotinen postisi enää toimi. Aurinkoista kevättä teille! Terv Kirsi Genevestä ps. Tältä blogia on ollut hauska seurata!

  VastaaPoista
 2. Hei, kohta taas nähdään Pietarissa.

  Mitenköhän muuten pääsisimme parhaiten katsomaan siltojen laskua ja/tai nousua? Oletko sinä ollut niitä katsoamssa? Pitävätköhän nämä aikataulut paikkansa? http://www.waytorussia.net/SaintPetersburg/GettingAround.html

  Vai ei siellä Pietarin metrossa saa kuvata, emme tienneet edellisellä kerralla...
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pietarin_metro

  Terv. Marja

  VastaaPoista

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...