sunnuntai 3. toukokuuta 2009

03.05.2009 Vappu viikonloppu Pietarilaisittain

Kyllä meitä hemmoteltiin hienolla kelillä vappuna, niin kuin Suomessakin ilmeisesti. Aki ja Ellu olivat visiitillä ja Pietari kyllä näytti säiden puolesta parasta puoltaan. Ja muutenkin oli mielenkiintoinen viikonloppu tämä vappu. Mukava kävellä kaupungilla, kun autoja oli vähän liikenteessä ja ilmakin oli ihan raikasta hengittää.
Lähdimme aamupäivällä ihan kaikessa rauhassa liikkeelle, ja ajoitus olikin mitä paras, jos nimittäin on haaveillut näkevänsä vappumarssijat palatsiaukiolla (ei ehkä ole ollut ykköshaaveeni, mutta tulipahan nyt sekin nähtyä :-)) Palatsiaukiolle kokoontuivat siniset liput liehuen Yhtenäinen Venäjä puolueen kannattajat ja erinäiset ammattiyhdistykset.
Aki ja Simo olivat sitä mieltä, että mikä tahansa tämän poppoon sanoma oli, se oli ehdottomasti päivän paras.... Jaa miksiköhän???
Täällä suhtaudutaan vakavasti tällaisiin kansan "riehakkaisiin" kokoontumisiin, eikä riskejä oteta. Taivaalla lentelivät miliisin helikopterit ja miliisejä kaduilla taisi olla enemmän kuin näitä marssijoita. Ja kalusto oli myös sopivan järeätä näinkin hurjaan kansanliikehdintään :-)
Nämä turvallisuuspojat olivat myös ihan kohtalaisen hyvin varusteltuja...
Vappuhan ei täällä ole sellainen karnevaali rymy-ryyppyjuhla kuin Suomessa, eikä vappupallotkaan oikein yleisiä ole. Tälle porukalle niitä kuitenkin oli kertynyt kerrassaan herkulliseksi väriloistoksi.
Ja räkätit säksättivät puissa omissa kevättouhuissaan....
Saavuimmekin Iisakin kirkolle sopivasti todistaaksemme ihan ihka-aidon punalipuilla ja Ladoilla höystetyn vappukulkueen! Hieman tuli sellainen retro-fiilis, ja piti oikein nipistää itseään, että onko tämä totta, vai teimmekö hypyn 70-luvulle. Tässä kulkueessa kyllä keski-ikä taisi olla siellä 70 korvilla.... (mutta siitä huolimatta turvajärjestelyt olivat edelleenkin varsin mittavat... No eihän sitä tiedä, josko papat olisivat kävelykepeillään innostuneet vaikka riehumaan...)
Kapusimme Iisakin kirkon kupoliin ihailemaan maisemia, ja ylhäältä käsin tuo punalippuporukka kuitenkin näytti aika harvalukuiselta, mutta täytyy tietenkin suhteuttaa taas tuo väkimäärä tuon aukion kokoon...

Lauantaina vuorossa oli kanavaristeily. Tarkoitus oli kyllä mennä ihan sellaisella isolla paatilla, mutta Simo siinä sitten tuon pikkuveneen nähtyään totesi, että tällä mennään. Ja niinhän siinä sitten kävi, että lähdettiin nelisteen privaattiristeilylle. Kanavia pitkin ei saa ajaa kovaa, mutta käyttihän se kuski meitä tuolla Nevalla ja väänsi kaasuhanan kaakkoon, ja sitten mentiin... Ja siinä aallokossa sitten Ellun kanssa saatiinkin sellanen vesiryöppy niskaamme, että oksat pois... Onneksi olimme juuri kääräisseet huovat päällemme. Aikamoista kyytiä käytiin kurvasemassa Sota-alus Auroran vierestä... Siinä piti ihan pitää laidoista kiinni. Mutta ei voinut kun nauraa enää siinä menossa.
Sitten Fontankalle ja meno siitä sitten rauhoittuikin. Tunnin pituinen lenkki tehtiin.


Risteilyn jälkeen suunnistimme Nevskille ja saimme todistaa täkäläisten motoristien kauden avajaisia. Tämä porukka kun veti kaikki kaasuhanat auki tuossa paikalla seistessään, niin meteli oli kohtalaisen kova.

Koska keli oli mitä komein ja myös tuossa Nevskillä terassilla lämmin, siinäpä sitten vierähtikin muutama tunti.... Ja hauskaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...