tiistai 18. marraskuuta 2008

18.11.2008 Ryhmä rämän Terijoen reissu

Päätimme tehdä "ryhmä rämän" kanssa koirienulkoilutusretken Terijoelle. Matkaan lähti Anne, Mira, Tarja, Iida, Pekka, Simo ja minä ja tietenkin koirat. Keli ei ollut ihan mitä parhain merenrannalla kävelyyn, mutta ainakin taatusti raikas.

Olimme liikkeellä Simon käytössä olevalla Volkkarin Transporterilla, joten tilaa oli kaikille. Matkan aikana teimme havainnon, että muutama muukin Pietarilainen oli päättänyt lähteä autoilemaan synkän päivän kunniaksi. Matkanteko oli melkoista matelua.

Mutta jos koirilta kysytään, niin niiden mielestä se kannatti! Jälleennäkemisen riemu oli rajaton, vaikka rasavilli Eemeli ei kotona ehtinytkään viettää kuin yhden yön hoitokeikan jälkeen.
Vesikoiraahan ei mikään keli pitele veteen menemästä! Eemelin hipiä taitaa olla vähän herkempi kylmälle vedelle. No, onhan tuossa karvan paksuudessakin selvä ero.

Rannalla oli muuten melko tuoreen näköiset peuran jäljet. Tuli siis todistettua, että rajan tällä puolella on vielä jonkinnäköistä riistaa hengissä... Täällä Pietarissa olemme Simon kanssa ihmetelleet, kun emme ole yhtä ainutta oravaa tai muuta pikkunisäkästä, no rottia lukuunottamatta, nähneet... Liekö sitten kelvanneet kulkukoirien evääksi vai mikä on syy. Helsingissä kun vilisee niitä jyrsijöitä joka lähtöön ihan riesaksi asti.

Kävimme ulkoilun päälle syömässä herkullisen lounaan rannalla olevassa ravintolassa, jonka jälkeen alkoikin loputtomalta tuntuva ajomatka kohti Pietaria. Tuntui siltä, että koko Pietari olisi liikenteessä. Kunnon ruuhka! Liekö kansa lähtenyt devalvaation pelossa tekemään ajoissa uudenvuodenlahjaostoksille vaiko mikä oli saanut kansan liikkeelle... Siinä sitten tipautimme porukkaa kyydistä matkan varrelle kaupukiin.

Meitä oli jäljellä autossa Tarja, Iida ja minä Simon lisäksi, kun lähdimme Gribojedovan kanaalin varrelta, Miran luota jatkamaan. Hetken pohdimme, saako tuosta kääntyä vasemmalle tuonne sillalle... Joku omituinen liikennemerkki siinä oli, mutta koska emme tienneet mikä se oli, niin ei kun vaan kääntymään.

Hetken näyttikin jo hyvältä.... ihan tyhjä kaista edessä... No vähän liiankin hyvältä siis... Eipä aikaakaan kun siinä ei ollutkaan tyhjä kaista vaan miliisiauto meitä vastassa. Ensimmäinen kerta täällä, kun Simo joutui miliisiautoon juttusille. Väittivät, että haisee viinalta ja laittoivat Simon puhaltamaan, eikä se mittari tietenkään värähtänytkään. Ehkäpä johtui siitä, kun Pekalla oli yksi olut kaatunut auton lattialle, ja varmaankin löyhähti ne aromit sitten miliisin tarkkaan sieraimeen.... Tarja onneksi puhuu sujuvaa venäjää ja meni hätiin selittämään miliiseille kuinka me vain ollaan oltu koiria ulkoiluttamassa ja että ei kyllä yhtään huomattu mitään merkkiä ettei saa kääntyä.... Eikä tullut sakkoja!!!

Enpä ole tainnut mainita, että täällä kämpillä on muuten aika kuuma. Kuten sanottu täällä venäjällä tämä lämmitys on "tosi energiaystävälliseen" tyyliin joko ON tai OFF... Ja koska nyt siis on talvi (?) niin lämöä piisaa. Olohuoneessa on ollut sellainen 28 astetta ja makkarissa 25, vaikka siellä patterit eivät ole toimineet. Viime viikolla kävi putkimies ja ikävä kyllä sai niihin makuuhuoneen pattereihin eloa... Sillä seurauksella, että sielläkin on nyt 28 astetta. Nuku siinä sitten!! Torstaina tulevat kuulemma vaihtamaan nuo makkarin patterit. En enää pysy kärryillä miksi, mutta koko tuo show johtuu ilmeisesti siitä, että tuolla yläkerrassa jollain ei ilmeisesti toimi sitten tuo lämmitys, tai sitten jostain ihan muusta... no ihan sama, kunhan homma hoituu kohtuu ajassa.... Heh, Venäjälläkö???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...