keskiviikko 30. joulukuuta 2009

30.12.2009 Lunta.... ja PALJON!!

Teinpä uudenvuodenlupauksen.... Nimittäin sen, etten ikänä aio Suomessa valittaa enää katujen tai teiden kunnosta :-)

Täällä joulunajan lumisateiden jäljiltä kaupunki on kutakuinkin ollut melkoisessa kaaoksessa. Kilometrin kävelymatka töihin tuntuu melkoisen raskaalta ekstreme-urheilulta. Kypärä alkaisi olla tuohon urheiluun sopiva väline myöskin, koska alkaa tosissaan pelottamaan nuo räystäiltä tippuvat jääjärkäleet, joista esimerkki tässä kuvassa. (valitan kuvien heikkoa laatua... kännykällä otettuja...)
Tämä kadunpätkä on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, sillä monta pätkää tuolla matkalla on sellaisia, missä menee sellainen latu, jota pitkin on sitten yritettävä taiteilla. Mielenkiintoiseksi tuon tarpomisen tekee vielä se suola, jota varsinkin ajoradan reunoilla lumikinoksiin on kertynyt ja jonka läpi pitää sitten tarpoa kuin suossa.

Tässä esimerkki näistä jäätyneistä ränneistä, jotka varmaan rämähtävät koko komeudessaan joskus tuon jään painosta alas....

Auton omistamisesta tällä hetkellä täällä ei ole kuin haittaa... Eipä voi kuin säälien katsella ihmisiä, jotka epätoivoisesti yrittävät lapioida noita autojaan tuolta hangen keskeltä. Jotkut tosiaan ovat jo niin lumen peitossa, että yhtään en ihmettelisi, vaikka sitten lumenauraajat niitä vain lumikasoiksi luulisivat. Koittakaapa laskea montako autoa tässä kuvassa on :-)

Huoks.... Simo ei ole autoa töistä viitsinyt kotiin tuoda, ja ihan turhaan toisikin, koska parkkipaikoista kisailu saattaa käydä vielä veriseksi....
Kohta myöskään meidän ulko-ovi ei aukea, koska siihen on kinostunut lunta ja jäätä. Tällä hetkellä siitä mahtuu normivartaloinen ihminen kulkemaan, mutta isommat pakaasit kohta tuottavat jo harmaita hiuksia. Kyllä olisi talonmies Pikkaraiselle nyt kysyntää!
Mutta tämä lumi ja pakkanen kaikesta tästä huolimatta on kivempaa kuin se vesisade ja järjetön loska. Jotta eipä pidä kuitenkaan valittaa, kun pitkästä aikaa ollaan saatu kunnon talvi pakkasineen. Lisää muuten lunta tuli taasen taivaan täydeltä kun kävelin töihin.

Ja aamun hesarista sitten sainkin lukea tämän uutisen, joka hieman alkoi hymyilyttämään.... Keskittyisivät nyt ensin tähän lähiympäristöön ja siinä hengissäpysymiseen.... Muutama sata miljoonaa dollaria sijoitettuna esim. lähistön valtaväyliin (esim. väli Pietari-Vaalimaa) säästäisi heti useita satoja henkiä vuodessa....

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ven%C3%A4j%C3%A4+kehitt%C3%A4%C3%A4+puolustusta+asteroidia+vastaan/1135251794340

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...