perjantai 27. marraskuuta 2009

27.11.2009 Jouluvaloja odotellessa...

Aika se taas on rientänyt... Eipä tänne arkeen nyt mitään maita mullistavia kuulu. Töitä riittää... Kelit ehtivät yhden viikon ajan olla oikein mukavan talviset. Minnan, Jounin ja Millan kanssa kävimme Tsarskoje selossa pari viikkoa takaperin ja silloin siellä oli varsin talviset maisemat.


Aika huvittava tämä "nurmikolla kävely kielletty"-kyltti :-)Kävimme myös katsomassa baletin Giselle. Esitys oli Eremitaasin teatterissa, joka muinoin on keisariperheen yksityisenä teatterina toiminut. Varsin sympaattinen ja kaunis teatterisali kerrassaan. Paikkoja ei ole numeroitu, mutta näkyväisyys on hyvä mistä paikasta vaan, sen verran pieni sali on ja rakennettu sellaiseksi amfiteatteriksi.

Koska uusi vuosi ja venäläisten pitkät lomat lähestyvät, on myös Suomen konsulaatin ulkopuolella jatkuvasti jono. Ja viisumihakemuksien jättöönhän tässä jonotetaan Tästä aiheesta tämä linkki, jossa videon pätkä haastatteluineen. Kannattaa vilkaista, vaikkei täkäläistä murretta ymmärtäisikään... saa nimittäin hyvän käsityksen mikä on meininki. Ja koska yritteliästä kansaa tämä on niin hommahan menee niin, että anivarhain aamulla yritteliäimmät tulevat jonoon ja myyvät sitten paikkansa noin 500 ruplalla sitä tarvitsevalle. Ja näillä keleillehän tuo paikka varmasti menee myös kaupaksi, sillä pahimmillaan joutuvat jonottamaan jopa 3-4 tuntia. Pitäisiköhän sitä alkaa vielä myymään jonottajille nakkisämpylöitä???

http://www.rtr.spb.ru/vesti/vesti_2009/news_detail_v.asp?id=8306

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...