sunnuntai 27. syyskuuta 2009

27.09.09 Kesäinen terijokipäivä ja koirakulttuuria ja koruja

Viikko sitten sunnuntaina kävimme taasen viettämässä ihanaa aurinkoista loppukesän päivää Terijoella, tai Komarovossa, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Koirat saivat temmeltää kaikessa rauhassa rannalla jonka jälkeen asetuimme Russkaja Ribalkan suurelle terassille lounastamaan. Lämpötila lähenteli kahtakymmentä, joten mikäpäs siinä oli istuskellessa, etenkin kun koirat saivat olla mukana.
Ilmeisesti ravintolan kantaväkeen kuuluva suuri kolli siinä käväisi muutamaan otteeseen vähän härnäämässä koiria, muttei onneksi mitään suurempaa draamaa siitä syntynyt...

Ihmeen helpolla Retu antoi vedestä haettuaan tämän lempilelunsa Eemelin riepotettavaksi. No ehkä se hauskuus siinä piilikin, että sai sitten jahdata Eemeliä takaa...


Ikävä kyllä, onnistuivat sitten jemmaamaan lelun hiekkaan, niin ettei sitä sitten enää löytynytkään. Harmin paikka, sillä tuo on ollut oiva uimalelu Retulle. Tosin näitä on jo kulunut mona, sillä aina jossain vaiheessa Retu kaluaa tuon keskiosan kokonaan pois ja jäljelle jää vain kantatut reunat. Tosin kotona Suomessa tuo kantti-rinkula on edelleenkin yksi parhaista leluista.


Tällä viikolla oli Furshtatskaja ulitsan, eli meidän kotikadun viralliset avajaiset kanuunanlaukauksineen. Paikalla oli tietenkin Pietarin kuvernööri Valentina Matvienko. Ikävä kyllä tuo oli keskellä päivää, joten enpä päässyt näkemään, mutta tässäpä linkki netissä olevaan uutispätkään.
http://www.tv100.ru/news/Posle-rekonstrukcii-otkrylas-Furshtatskaja-ulica-13840/

Tästäkin remontista saamme kiittää kaasuyhtiö Gazpromia... tuntuu olevan tässä maassa se taho, jolta raha ei vielä ole loppunut. Ja kuten hesaristakin tällä viikolla saatiin lukea, on päätös Ohta-centerin rakentamisesta nyt saanut siunauksensa ja lupa on rakentaa siis 403 metriä korkea torni... ( tästähän jo laitoinkin aikaisemmin linkkiä Ohta-centerin sivuille).


Täällä on nyt myös tehty lakialoite koirien kuonokoppien käytöstä. Koska kesällä on ollut parikin traagista koiraonnettomuutta, jossa toisessa kolme suurta (jokin afrikkalainen rotu) koiraa raateli lähes hengiltä 13-vuotiaan pojan. Lain seurauksena kaikkien yli 30-senttisten koirien tulisi kulkea kuonokopalla varustettuina ja remmikin saisi olla vain 40-senttinen. Nähtäväksi sitten taas jää, kuka tuotakin lakia sitten valvoo, täällä kun tuo koirakuri muutenkaan ei mikään kovin kummoinen ole...


Hmmm.... ymmärrän kyllä toisaalta tuon ihmisten paniikin, mutta sitten toisaalta taas aika rankka kollektiivinen rangaistus kaikille niille koirille ja koirien omistajille, joiden koirat osaavat käyttäytyä. Noh, niin vannoi tässäkin tapauksessa jopa koirien naapurit, että ne olivat mitä ihanimpia ja hyvin kasvatettuja ja lapsiin tottuneita. Mutta minkäs sitten teet, kun tuollaiset "hurtat" sitten saavat laumana hulluuskohtauksen. Ei tuossakaan tapauksessa auttanut mikään, yksi koirista ammuttiin siihen paikkaan.


Ensimmäiseksi täällä ehkä kannattaisi kiinnittää huomiota ylipäätään irti kulkeviin koiriin, sekä kesyihin, että sitten noihin kodittomiin... Täytyy todeta, että yleensä täällä ihmisten koirat osaavat todellakin käyttäytä jos irti kulkevat puistoissa, mutta täytyisihän omistajan sitten ymmärtää sekin, että jotkut ihmiset todellakin pelkäävät niitä koiria, eikä siihen sitten auta mikään selittely, että tämä on ihan kiltti... Kyllä minäkin tiedän, että Retu on kiltti, eikä oikeasti tee mitään, mutta haukkuu muita koiria koska pelkää itse... Mutta koska se lähtee kun nato-ohjus toisia koiria kohti -koska hyökkäys on paras puolustus, en todellakaan enää viitsi pitää sitä muiden läsnäollessa irti....


Tänään kävimme Kirsin kanssa ihastelemassa täkäläisillä koru-messuilla. Eipä meillä oikein ollut varmuutta millainen se tapahtuma oli, mutta hetken siellä oltuamme tajusimme, että nyt ollaan muuten "harakoiden" paratiisissa :-) Koruja ja korukiviä oli Stiglitsan taideteollisen koulun tiloissa niin paljon näytillä ja myynnissä, että siinä sitä oli ihmettelemistä.... Ja nämä messut järjestetään kuulemma joka kuukausi... Jotta sinne vaan kaikki koruista kiinnostuneet, ei voi kuin suositella!! Ja huom. rahaa kannattaa ottaa mukaan :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...