keskiviikko 17. joulukuuta 2008

17.12.2008 Akvaariota ja runonlausuntaa

Viikonloppuna Sari (Alfa) kävi Maijun kanssa vierailulla. Perjantaina teimme retken Oceanariumiin, elikkä hienoon merenelämää esittelevään akvaarioon.
Kaloja oli pienemmissä ja isommissa akvaarioissa ja altaissa. Suurin oli sellainen, jossa oli tunneli mitä pitkin käveltiin läpi. Aika hieno oli. Oli haita ja kaikenlaisia muita kaloja ja mereneläviä. Ja tietenkin Pakkasukko....
Lauantaina teimme retken Tsarskoje Seloon, jossa Maiju sai ihastella yllin kyllin kullattuja huoneita. Kaupunkiin palattuamme menimme Sokos-Hotellin Fransmanniin syömään. Interiööri on oikein mukavan tunnellmallinen takkoineen ja joulukuusineen kaikkineen. Tarjoilijalla sensijaan ei ollut ihan paras mahdollinen päivä. Kaippa ne ovat saaneet käskyn palvella "turisteja" englanninkielellä. Ja yrittihän se täti, mutta kun ei kirjoittanut mitään ylös, ja kun vielä samaan aikaan hänen puhelimensa huusi kuin pillastunut ampiainen, niin epäilykset heräsivät. Ja niinhän siinä kävi, että laskimme kaikenkaikkiaan 5 mokaa, mitä hän sai aikaiseksi tilaukseen. Vaikka myös ihan venäjäksi kyllä hänelle selitettiin tilaus. (Annelta varsinkin kun se sujuu kuitenkin oikeasti) No loppu hyvin kaikki hyvin... Ruoka oli sentään hyvää.
Kävimme myös läheisessä "paakkelsikuppilassa" kakulla. Maiju ei ollut koskaan maistanut juustokakkua, ja kun nyt vain sattuu olemaan niin, että tämä Pietari on Tiramisujen, juustokakkujen ja muiden täytekakkujen ja piiraiden luvattu maa, niin niinhän siinä kävi, että Maiju meinasi nielaista kielensä sen juustokakun mukana... Sunnuntaina ikävä kyllä juuri juustokakku oli loppu, mutta onneksi sellainen mangovaahtokakku toimi myös hyvin :-)


Tänään oli koululla joulu- / uudenvuodenjuhla. Mukana olivat myös taasen Pakkasukko sekä Cnegoradska, elikkä lumihiutaletyttönen.
Lisäksi juhlassa esiintyivät oppilaat, enimmäkseen laulaen ja tanssien. Ja meikäläinenkin on nyt sitten lausunut venäläisen runon, tosin kimpassa kiinalaisen kanssa... :-) On siinä ollut maikoilla nauramista, kun ollaan viännetty ja kiännetty Lermantovia kiinalaisittain ja suomalaisittain :-) Mutta tulipahan tehtyä tuokin hulluus... Edelleenkin on jokapäiväisten asioiden hoitaminen työn ja tuskan takana tuon kielen kanssa, mutta pääasiahan on, että runonlausunta sujuu!!!
Alla pätkä venäläislasten ohjelmanumerosta. Tuo kaikista pienin sälli tuon hanuristin edessä eläytyikin osaansa varsin suurella hartaudella. Sanoista en kyllä saa selvää, sen verran on railakas meno...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...