torstai 8. heinäkuuta 2010

8.7.2010 Huh hellettä!! (...ja kärpäsiä..)

Nyt se on sitten lähenemässä loppuaan tämä Pietarin keikka minunkin osaltani. Kuukauden päästä on tarkoitus olla jo takaisin Suomessa, lopullisesti.

Mielenkiintoisia episodeja silti on riittänyt täällä... Ollessani kämpän vahtina entisillä naapureillamme Furshtatskajalla, sain seurakseni muutaman kotieläimen... Ensin näin yhden suuren kärpäsen vessassa, ja mietin, jotta mistäköhän tuokin on tuohon tullut. Sitten jahtasin yhtä, sitten toista.... kunnes tajusin, että vaikka juuri olin pari tappanut, niin niitä lentää tuossa ainakin kolme ilmassa. Ja nämä veikkoset olivat sitä sinisen kiiltävää lihakärpäsmallia.... Lainatakseni taannoin suosittua mainosiskulausetta karjaisin, että "Mistä näitä kärpäsiä oikein tulee???" Ja sitten älysin vilkaista pikkuvessaa, jota en ollutkaan päivään puoleentoista käyttänyt.... Avasin oven ja KÄÄK!!!! Äkkiä ovi kiinni ja Raid-kauppaan!! Seinillä lekotteli kymmeniä lihavia kärpäsiä!!!

No Raid teki tehtävänsä, mutta se vaati vielä sen, että teippasin ilmastointiteipillä oven alareunan umpeen, sillä tokkuraisia kärpäsiä alkoi pörisemään oven alta.... YÖÖK!! Töiden jälkeen tarkistin vihollisen tappiot, ja olihan ne aika mahtavat, kuten kuvasta näkyy...


Vessassa oli todettu jo toukokuun lopulla omituinen haju, joten päättelimme, että raatohan siellä on jossain oltava. Teippasin ilmastointikanavan umpeen ja kun sekään ei vielä näyttänyt riittävän, teippasin pari muutakin epäilyttävältä näyttävää koloa umpeen. Tämän jälkeen ei kärpäsiä sinne tullut. Kävin pihalla kurkistamassa josko siellä olisi joku kolo, mihin olisi vaikka kissa mennyt kuolemaan, mutta en sellaista löytänyt.... Sen sijaan tulin vilkaisseeksi alakerran kämpän ikkunoita.... jotka suorastaan KUHISIVAT näitä samoja kärpäsiä!!!! Ei muuta kun portinavaaja-setää hätyyttämään ja kyselemään, että asuuko tuossa kämpässä joku? Ei siellä kukaan ole kuulemma vuoteen asunut.... No minulla kun on vilkas mielikuvitus, niin mietinpä sitten että ettei vaan olisi baabushka unohtunut muuttokuormasta????

Minä vaihdoin residenssiä (en näistä kärpäsistä johtuen kuitenkaan), ja tilanne on tuolla kuulemma rauhoittunut. Mutta olipa fiilikset kuin Hitchcockin elokuvasta :-)

Nyt olen kämpänvahtina Fontankalla ja maisemathan täällä yläkerrassa ovat kerrassaan mainiot. Kelit täällä Pietarissa ovat olleet suorastaan tukalan kuumat jo viikon verran. Eilen duunista lähtiessäni yhdeksän jälkeen illalla auton mittari näytti vieläl 29 astetta! No eipä noista nyt oikein pääse nauttimaan, sillä taasen menee viikonloppu ylitöissä. Kaippa se pitää vielä jaksaa ne rypistää. Tosin täytyy joku viikonloppu vielä pitää ihan vapaatakin ja vaikka leikkiä vielä hetki turistia :-)
Tässä yläkuvassa Anichkovin silta... Se yhdeksän mulkun silta.... (sillan pieliä koristavat lähes ilkosillaan olevat adonikset hevosiensa kanssa.... se yhdeksäs on kuulemma se sillalla seisova miliisi :-)... venäläiset tosin itse kauhistuvat tästä vitsistä.....)
Tämän kuvan taustalla häämöttää Troitskin kirkko, jonka siniset kupolit on korjattu. Tuo suurin kupoli ehti jo kerran palaa ja romahtaa korjaustöiden ollessa jo hyvällä mallilla, joten ei muuta kun uudestaan korjaamaan.
Ja tässähän pilkahtelee verikirkon kupolit helteisen illan taivasta vasten. Ensi viikolle on luvattu 33 asteen hellettä. Kyllä se täällä kaupunkioloissa tuntuukin, kun asfaltti on kuuma ja kivitalot hohkaavat. Nyt sitten vaan ukkosta odotellessa......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...