sunnuntai 18. lokakuuta 2009

18.10.2009 ... Tili tili tom...


Niin siis tuon puuttuvan alunhan kai kaikki tietää... Tosin tuosta laulun säkeestä on olemassa myös se versio että Pili pili pom... Ja väittipä joku, että alunperin olisi ollut Tili tili Pom... No mene ja tiedä, joka tapauksessa siitä alusta olen varma, elikkä Sataa sataa ropisee..... :-)

Nyt alkaa olla taasen se aika vuodesta, jolloin tulee kyseenalaistettua useammin kuin kerran viikossa maratoonille ilmottautumisen mielekkyys. Eilen aamulla kuitenkin voitimme Simon kanssa pikku pirun, joka kuiski koviimme, että "yöök, siellä sataa ja on vielä sen päälle kylmä... eikös olisi ihana vaan kääntää kylkeä ja nukkua piiitkäään!!" Ja ei muuta kuin sinne sateeseen juoksemaan. No eihän se oikeastaan enää sitten niin pahalta tunnu, kun sinne ulos asti on päässyt. Olettaen, että onnistuu mahdollisimman pitkään välttämään lätäkköön juoksemisen :-)

Tänään ei satanut, mutta tuuli oli melkoisen raikas, etenkin tuolla Nabereshnajalla. No eipähän ainakaan liiemmin ilmansaasteet haitanneet. 17,5 kilometriä tuli sunnuntain kunniaksi hölköteltyä, Retu reippaana mukana. Peteä emme raaski enää noin pitkille lenkeille ottaa, vaikka ei sitäkään ihan hyvillä mielin kotiinkaan oikein jätä, toinen kun melkein väkisin tunkisi ovenraosta mukaan ja jää suru silmässä eteiseen ihmettelemään, jotta miksi ei pääse mukaan... Kerropa siinä sitten sille, että olet kuule 9,5 vuotias koira, ja vaikka reipas oletkin, niin lievää jäykkyyttä on ollut havaittavissa pitempien lenkkien jälkeen....

Viime viikonloppuna olimme Suomessa käymässä ja siellä taasen kelit olivat mitä mainioimmat. Tässäpä muutama otos.Täällä Pietarissa jatkuu edelleen ongelmat lämmityksen kanssa. Tosin meitä ei haittaa, mutta taas posahti kaukolämpöputki tuosta Taurean puiston vierestä, ja korjauksen ajan ei lämmitys siis toimi. No johan täällä ehti taas niin kuuma ollakin, että ollaan ihan iloisia niin kauan kun lämmitys ei ole päällä.

Tuosta samaisesta kohdasta on vuoden aikana kaivettu pariin kolmeen otteeseen aikaisemminkin. Mutta ei näytä kuntoon tulevan. Epävirallisen tiedon mukaan Pietarin kaukolämpöverkosta peräti 75% on todella surkeassa kunnossa. Ja näin ollen tuolla kadulla kulkiessamme onkin sitten parempi vain taas uskoa kohtaloon... Sillä ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun on käynyt huono-onniselle huonosti, kun on sattunut kaukolämpöputki hajoamaan kohdalle.

Vuosi sitten tässä meidän lähistöllähän sattui tapaus, jossa nainen kuoli saamiinsa palovammoihin, siitä taisi olla Suomenkin lehdissä juttua. Se vesihän on niin kuumaa, että se sitten sulattaa asfaltinkin, niin oli käynyt nytkin tuossa meidän vieressä, aamulla oli katu ollut kuin aavekuja, kun oli kuumaa höyryä kaikkialla.

Käytin Peten eilen tuossa lähellä eläinlääkärillä hammaskiven puhdistuksessa. Toimenpide oli huomattavasti halvempi kuin Suomessa ja kyllähän niistä hampaista ainakin päällisin puolin ihan puhtaat tuli. Tosin siis päällisin puolin... vähän näyttäisi siltä, ettei sitä suuta kyllä ole availtu paljoa siinä toimenpiteen aikana.... Rauhoituksessa tehtiin, kuten Suomessakin.

Ulkoisilta puitteiltaan ei kovinkaan ihmeellinen se vastaanotto ollut. Eipä siellä varmaankaan mitään kovin monimutkaisia toimenpiteitä kyllä tehdäkkään, veikkaanpa, että nämä hampaiden putsaukset ja rokotukset ovat listan kärjessä. Ainakaan mitään steriilejä olosuhteita vaativaa siellä ei todellakaan voi tehdä... :-)

Työrintamalla tällähetkellä on lähinnä sellainen tyyntä ennen myrskyä tilanne. Tai niin ainakin luulen. Eiköhän se vielä tästä villiinny ja ylitöitä varmaankin pukkaa tässä loppuvuonna. Tai niinhän me ainakin toivomme :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit kirjoitella palautetta, mutta pliis asialinjalla...